2012-02-04

Nevada blir en munsbit för Romney

Newt Gingrich har trappat upp attackerna ytterligare mot Mitt Romney. Men hans egen kampanj i Nevada verkar vara något av ett haveri. Romney däremot är väl förberedd sedan lång tid tillbaka, med stark organisation och stöd från lokala politiker. Dagens caucus blir en munsbit för Romney.

Romney med Brian Krolicki, Lt. Gov., i norra Las Vegas. I just sådana här områden runt Las Vegas knackade jag 3-4000 dörrar i presidentvalet 2008

I opinionsmätningarna har Romney en överlägsen ledning. Två mätningar har publicerats de senaste dagarna. I den ena leder han med 50% av rösterna, i den andra med 45%. Gingrich ligger i båda på 25%. Paul på 15% och 11%, Santorum på 11% och 8%. Nevada har 28 delegater som fördelas proportionerligt.

Romney spenderar del av dagen i Colorado, men avslutar i Las Vegas, Santorum är i Colorado hela dagen och Ron Paul i Minnesota. Var Newt Gingrich håller hus har jag inte lyckats få reda på. Hittar ingen information i Politicos Candidate Tracker och på hans hemsida ligger bara event för igår uppe.
Det kanske säger en del om hans kampanj i Nevada. Flera medier har rapporterat om småkaos kring event som flyttas, ställs in och nu verkar de dessutom ha blivit ganska få. Det verkar också ha varit hans egen kampanj som läckte nyheten om att Donald Trump skulle endorsa Gingrich - bara för att senare se hur Trump gav sitt stöd till Romney.

I motsats till det har Romney under veckan fått artiklar likt denna, där hans starka stöd och väloljade maskineri beskrivs. Men Romneys senaste dagar har ju som bekant inte varit problemfria. Hans kommentar om "the very poor", som jag skrev om häromdagen, har han nu helt backat från och säger att han "misspoke".
Dessutom verkar det har varit lite gurgel i kampanjen kring nya debattcoachen Brett O'Donell. Han fick mycket av äran för Romneys framgångar i debatterna i Florida. Men har nu inte längre något jobb i Romneys kampanj.

CNN sänder från kl 01 i natt svensk tid. Jag finns på @MathiasSundin och #ampol på Twitter. Det lär inte bli särskilt spännande, men ändå intressant att se talen och höra kommentarerna. Dessutom - kommer Gingrich ringa Romney denna gång och gratulera? Han har inte gjort det tidigare, eftersom Romney inte förtjänade det, som han sa i en intervju.


2 kommentarer:

Göran Pettersson sa...

Genom att delegaterna fördelas proportionellt så blir inte resultatet särskilt utslagsgivande. Primärvalen 28 februari i Arizona och Michigan kommer att ha större betydelse.

Mathias Sundin sa...

Jupp, så är det. Det blir tyngre då!