2011-12-06

Obama-kampanjens budskap mot Gingrich

Barack Obamas kampanj och Vita husets presstalespersoner har nästan exklusivt fokuserat på Mitt Romney. Honom jobbar de hårt för att utmåla som en flip-floppare. I och med Newt Gingrichs uppgång i opinionen har de börjat skjuta mot två mål.

I går sa Obamas strateg David Axelrod på Piers Morgan Tonight att Newt Gingrich var The Godfather of Gridlock:

"He was the one who really created an environment in which people started treating each other as enemies and not as opponents here in Washington."

Axelrod fortsätter med att räkna upp exempel.

För Gingrich är det just nu inget problem att bli attackerad av Obama-kampanjen. Han får en möjlighet att slå tillbaka och visa republikanska väljare att det nu är han som är fiendens motståndare. Dessutom är det inget negativt för honom att väljarna påminns att han vågade slåss hårt mot demokraterna och Bill Clinton.

På sikt, när mittenväljarna, ska säga sitt - om Gingrich vinner nomineringen - kan det däremot bli ett problem. Väljarna är innerligt trötta på det ständiga bråket i huvudstaden.

2 kommentarer:

magnus sa...

Höll på Romney 2008 och tänker nu: Bara inte en repris på McCain -- trots att jag gillar Gingrich! Tänker mig kanske Gingrich mer som expert och fighter i vissa frågor han läser in sig på med rätt positionering i dessa men är inte övertygad att han är en president-ledartyp.

Gillar ändå Romney men när Gingrich tog täten får ma kolla honom... Romney har religion emot sig? Romneys religion hinder för republikaner

magnus sa...

Förresten riktigt bra analys (tror jag)! Att Newt kan framstå som bitter slugger ligger honom nog i fatet... (eller?)