2011-12-09

Ditt och datt

En pro-Romney Super PAC (som kan ta in obegränsade summor pengar från en och samma givare) har köpt reklamtid i Iowa-teve för 3,1 miljoner dollar. Första filmen attackerar president Obama och lyfter fram Romney som kontrast. De tycks också förbereda en attackNewt Gingrich. En reklamfilm med sådant innehåll läckte ut på YouTube med drogs snabbt tillbaka.

Under dagen attackerade två av Romneys supporters, tidigare senatorn Jim Talent och tidigare New Hampshire-guvernören John Sununu, Newt Gingrich. Deras budskap var att Gingrich gärna säga att han är konservativ, med att hans record säger något annat.

Rick Perry attackerar i en reklamfilm både Romney och Gingrich, medan han i en annan säger något i stil med att det är bögarnas fel


Lustigt nog är hans jacka likadan som en av de homosexuella karaktärerna i filmen Brokeback Mountain bär.


Filmen är såklart ett försök att nå de socialkonservativa väljarna i Iowa. Att den är kontroversiell i meningen att den skapar debatt är naturligtvis meningen. Han ger sig också ut på en två veckor lång bussturné i delstaten.

Kanske kan det börja röra på sig litegrann för Rick Santorum i Iowa. Han har besökt alla 99 counties men ligger fortfarande väldigt dåligt till i opinionsundersökningarna. Nu kommer han, ryktas det, få stöd av Iowas Secretary of State, Matt Schultz. 2008 gav hans sitt stöd till Mitt Romney.

Ett av nästa års mest intressanta senatsval är det i Virginia. Tidigare senatorn George Allen (R) försöker sig på en comeback och ställs mot demokraternas tidigare ordförande Tim Kaine (D). Båda är de föredetta guvernörer i delstaten. Nu har de debatterat för första gången och Poltico beskriver debatten.

Utmanaren Elisabeth Warren (D) leder över sittande senatorn Scott Brown (R) i Massachusetts senatsrace med 49-42%.

Inga kommentarer: