2011-12-10

Boktips: The Battle Begins

Tipsade för några dagar sedan om Politicos e-bok The Right Fights Back. Nu har jag även läst RealClearPolitics Election 2012: The Battle Begins, av Tom Bevan och Carl Cannon. Det är den sorts böcker vi brukar kunna läsa efter att kampanjerna är slut, men nu, tack vare e-böckerna, kan vi läsa dem medan kampanjerna är i full sving.

The Battle Begins är länge än The Right Fights Back och beskriver tiden efter förra presidentvalet fram till i dag. Hur Tea Party-rörelsen föddes och alla de republikanska kandidater som nu gör upp, och de som valde att inte ställa upp. Det senare är riktigt intressant. En inblick i processerna som slutade med att kandidaterna, trots ofta goda förutsättningar, inte gav sig in i leken. RCP-boken handlar mer om Barack Obama än Politicos. Den är mer övergripande, när Politicos bok har fokus på de republikanska kandidaterna.

Politicos bok känns mer skvallrig än RCP:s. Den senare känns seriösare, vilket nödvändigtvis inte betyder att den är bättre att läsa. De två kompletterar varandra bra, även om en de såklart tar upp många samma saker.

Det här ett inslag jag verkligen jag kommer uppskatta i årets presidentval.


Inga kommentarer: