2011-10-11

Tre i fokus i nattens debatt

Mitt Romney, Herman Cain och Rick Perry är i fokus i nattens debatt i New Hampshire.

Romney har återtagit ledningen från Perry och den senare har laddat upp inför debatten genom en hård attack i form av en webb-video:Videon - som attackerar RomneyCare och klistrar ihop Romney med Obama - garanterar att sjukförsäkringen kommer upp i debatten. Ekonomi är ämnet för debatten, men sjukförsäkringen påverkar ekonomin och jobben menar många.

Hittills har Romney klarat alla attacker, men troligen kommer kvällens blir hårdare än någonsin tidigare. De andra inser att han håller på att koppla grepp om nomineringen och måste få honom att tappa det.

För Perrys del handlar det om att göra bättre ifrån sig än tidigare. Vilket inte torde vara alltför svårt, med tanke på hur bedrövlig han var i förra debatten. Dessutom är han inte längre front runner och kommer inte alls utsättas för lika många attacker. Kampanjen säger att han tränat debatt och sovit mer.

Hans kampanj drog in 17 miljoner dollar under de första sju veckorna, vilket visade styrka och köpte honom lite tid. Nu behöver han också visa väljarna att han kan föra sig i en debatt.

Cain verkar ha tagit sig förbi Perry och innehar nu andraplatsen i racet. Alltså kommer han för första gången verkligen stå i rampljuset. Han kommer att testas på en ny nivå. Romney kommer troligen inte angripa Cain i någon större utsträckning, eftersom han knappast ser honom som verkligt hot. Kanske kommer någon av kandidaterna med låga siffror försöka riva ner honom.

Debatten arrangeras av Bloomberg och Washington Post, startar klockan två på natten svensk tid och streamas live på PostPolitics.com.

1 kommentar:

Tomas sa...

Det förvånar mig att de övriga kandidaterna inte attackerar Romney hårdare än de gjort hittills. Vill de bli republikanernas presidentkandidat eller inte?

Fast jag läste någonstans att vid den här tidpunkten för fyra år sedan ledde Rudy Giuliani, så inget är väl avgjort än...