2011-10-03

En skön lirare

Chris Christie har sagt att det enda sättet att få slut på spekulationerna om att han ska bli presidentkandidat är om han tar livet av sig. Det har han inte gjort, spekulationerna har fortsatt och nu överväger han faktiskt att kasta sig in i leken fem i tolv.Jag hoppas att han gör det. Framförallt eftersom det kommer bli ännu mer underhållande att följa den republikanska nomineringsprocessen då. Christie är en av få politiker som verkar säga offentligt det andra bara säger privat. Längre ner har ni några klipp med honom. Men först en seriös bedömning av hans eventuella kandidatur.

Christie är älskad av republikaner runt om i landet just på grund av hans tuffa stil. Men under ytan döljer sig åsikter och uttalanden i stil med de som nu gett Rick Perry allvarliga problem:

  • "Overall, I didn’t vote for him, and I doubt I’ll vote for him next time", sa Christie i februari om president Obama. Att han slängde in ett doubt där kommer garanterat utnyttjas av hans motståndare.
  • Han var tidigare för fri abort.
  • Klimatförändringarna är på riktigt och skapade av människan, sa han att han trodde så sent som för en månad sedan.
  • "Being in this country without proper documentation is not a crime", har han sagt och även att förespråkar en väg till medborgarskap för illegala invandrare.
  • Christie har sagt att han rör sig i riktning mot att förespråka partnerskap för samkönade par.

Allt det ovanstående är sådant som inte går hem väl hos majoriteten av republikanska primärvalsväljare. På samma sätt kan det naturligtvis hjälpa honom att framstå som en politiker som oberoende mittenväljare skulle kunna tänka sig att rösta på - om han vinner nomineringen. Men frågan är om han kommer att göra det med sådant här i bagaget.

Samtidigt ska vi komma ihåg att alla republikanska kandidater har saker som skadar dem i bagaget. Chris Christies största nackdel är istället att han är så mycket senare in i kampanjen. Till och med Perry kommer ha haft nästan två månader längre tid på sig att bygga organisation och samla in pengar.

Hur som helst så vore det som sagt underhållande om han gav sig in. Varför ser ni nedan:

Jesse är ledsen för att han är för liten för att bli guvernör. Christie svarade att många sa att han var för stor och utsåg Jesse och hans lillebror till guvernör och viceguvernör för en dag.

"Get the hell of the beach", var det tydliga budskapet till folk som satt och solade på stranden när orkanvarning var utfärdad.Inga kommentarer: