2011-09-21

Ditt och datt

I morgon natt är det dags för debatt igen, i Florida - igen. Denna gång är det Fox News som anordnar tillsammans med Google. Tidigare New Mexico-guvernören, Gary Johnson, får vara med, för bara andra gången.

Mitt Romney fortsätter att hamra Rick Perry med pensionsfrågan och hoppas att den återigen ska spela en central roll i debatten.

Kritiken mot Perry kan ha haft effekt. Hans uppgång i opinionen är bruten och i de senaste mätningarna har Romney minskat avståndet. Det är för tidigt att säga att Romney nu ligger nära Perry igen, men det lutar åt det hållet. I dagens Rasmussen leder Perry med 28%-24%. I förra Rasmussen, för en månad sedan, ledde Perry med 29%-18%.

Perry-kampanjen har lanserat en bombastisk reklamfilm, som ställer upp en minst sagt tydlig kontrast med Obamas Amerika.

En PAC, som stödjer Michele Bachmann, släpper en film som går till angrepp mot Perry över hans beslut att vaccinera småflickor mot en sjukdom, något som avhandlades i förra debatten.

Det republikanska ledarskapet i senaten står inför förändringar. Lamar Alexander slutar som ordförande för den republikanska konferensen, nummer tre i betydelse. John Thune från South Dakota har meddelat att han kandiderar till posten. Thune kommer senare också kandidera till att bli "whip", efter Jon Kyl som slutar i senaten nästa år. Till den posten kandiderar även John Cornyn från Texas.

Newt Gingrich som ägnat mycket tid i debatterna att prata om vad han gjorde i representanthuset på 80- och 90-talet lanserar *trumvirvel* - Contract With America. Ett förslag som alltså har samma namn som den framgångsrika lista vallöften han lanserade 1994 då republikanerna övertog majoriteten i representanthuset och Gingrich blev talman.

Rahm Emanuel, Obamas gamla stabschef och numera Chicagos borgmästare, är huvudtalare på demokraternas Jefferson-Jackson-middag i Iowa i november. Det brukar ju sägas att ingen politiker åker till Iowa utan syfte. Emanuel har tidigare inte uteslutit att ställa upp i ett framtida presidentval.

Journalisten Ron Suskind har skrivit en bok om Obama-administrationen, efter att ha genomfört ett stort antal intervjuer i och omkring den. Men boken är full av felaktigheter hävdar Vita huset som jobbar hårt på att misskreditera den. Och mycket möjligt kan det ligga något i det. Vita huset får nämligen uppbackning av ingen mindre än Karl Rove, som hävdar att han blivit allvarligt felciterad av Suskind i tidigare böcker om Bush-administrationen.

3 kommentarer:

Andreas Adersjö sa...

Kommer det något inlägg om den uppenbara (lagliga förmodligen) "korruption" som Rick Perry hållit på med under sin tid som politiker?

Tänker då på alla fina donationer han fått från företagsägare och de ännu mer generösa gentjänsterna som han har levererat tillbaka.

Har inte orkat läsa på kring det men utifrån rubriker och lite skumläsning så verkar det ju väldigt intressant.

RinaB sa...

Kommer det något inlägg om den uppenbara fascista staten.

http://www.rawstory.com/rawreplay/2011/09/lawrence-odonnell-rips-unprovoked-police-brutality-at-occupy-wall-street/

Mathias Sundin sa...

Andreas: Om det blir en kampanjfråga av det så kan jag mycket väl komma att srkiva om det.

Rina: Jag skriver mest om kampanjfrågor, så troligen inte.