2011-10-22

Ditt och datt

Det är pinsamt när personalen i ens kampanj säger upp sig. Än pinsammare är det när de gör det utan att säga till, och man får reda på det via media - och då först förnekar det. Fem av Michele Bachmanns kampanjarbetare i New Hampshire har helt enkelt bara dragit, utan att säga något till någon. En av dem gick dessutom till Rick Perrys kampanj.

Herman Cain har fått kritik för att hans 9-9-9-plan för skatterna skulle höja dem för personer som inte betalar någon federal skatt alls idag. Han ändrar den lite nu och säger att för folk som är fattiga blir det en 9-0-9-plan.

Cain har råkat i rejält trubbel. I en intervju i CNN sa han om abort att staten inte borde lägga sig i allt, speciellt inte "social decisions". Detta tolkade många, såklart, som att han tyckte att man själv ska få välja om man vill göra abort. Ett stort no-no hos republikanska väljare. Tidigare har han sagt att abort inte ska vara tillåtet. I efterhand har han försökt förklara vad han menade, och säger att han pratade om det personliga valet att bryta mot lagen (om abort skulle vara olagligt):

"But if that family made a decision to break the law, that is that family’s decision, that’s all I’m trying to say."

Så om folk bryter mot lagen är inte något staten borde lägga sig i?
Sista ordet är garanterat inte sagt i den här historien.

Marco Rubio är favorittippad till att bli republikansk vicepresidentkandidat. Den eventuella kandidaturen fick sig en törn häromdagen när media plockade upp vad en bloggare avslöjade för flera månader sedan: Att Rubios familj inte flydde från Castro, som han påstått, utan kom till USA innan Casto kom till makten.

Rudy Giuliani har meddelat att han inte ställer upp i presidentvalet 2012.

Det är inte bara i debatterna som Mitt Romney och Rick Perry pucklar på varandra. De gör det på YouTube också.

Romneys video om Perry:Perrys video om Romney:

1 kommentar:

Gustav Lundblad sa...

Såg även Cain i MtP förra veckan, där det framgick att han lyckats missa vad "neokonservativ" betyder. Det startade en vecka som definitivt varit hans sämsta i denna kampanj. Kommer Rick Perry nu att börja ta tillbaka stöd i de (iofs ganska ointressanta) nationella mätningarna?

I MtP sa han för övrigt att han var mot abort, även "in case of rape or incest".