2011-10-05

Ditt och datt

Chris Christie, New Jerseys guvernör, meddelade i går att han ställningstagande sedan tidigare står fast: Han ställer inte upp i presidentvalet. Välj den som har störts chans att slå Obama, var hans budskap till republikanska partiet.

Republikanen och utmanaren Bill Maloney låg väldigt nära i en mätning dagen innan guvernörsvalet i West Virginia, men demokraten och sittande guvernören Earl Ray Tomblin höll ifrån och vann med 50%-47%. Valet var för att ersätta Joe Manchin som flyttade till senaten i januari.

Ytterligare en mätning bekräftar trenden för Rick Perry och Herman Cain. Perry rasar från 23 till 12% och stiger från 5 till 17%. Samma stöd som Mitt Romney.

Scott Brown, republikanen som vann Ted Kennedys tidigare plats i senaten, har fått en svår utmanare i Massachusetts. Elisabeth Warren ligger bara tre procentenheter efter, 41-38, i en ny mätning. Warren är juridikprofessor på Harvard och ledde president Obamas skapande av Consumer Financial Protection Bureau.

Det ser ut att bli nyår i Des Moines för många politiker i år igen. Iowa skulle egentligen ha hållit sitt caucus i februari, men eftersom Florida bröt mot reglerna och flyttade sitt primärval till 31 januari så flyttar de fyra första efter. South Carolina har bestämt sig för 21 januari och troligen landar Nevada på 17:e och New Hampshire på 10:e. Det gör att Iowa, som ska ha sitt val åtta dagar innan New Hampshire får den 2 januari. Men förra gången kortade man det, så den 3:e är inte uteslutet.

Amerikanska nyhetsanalyser har analyserat SVT:s heldagssändning från 11 september och är minst sagt kritisk.


Inga kommentarer: