2011-07-02

Money, money, money

2011 års andra kvartal, var det första i årets presidentkampanj. Förra gången, 2007, var vi redan långt inne i kampanjerna, men nu har de precis startat. Nytt kvartal betyder att kampanjerna redovisar hur mycket fundraising de fått in. Pengarna är viktiga för en stark fortsatt kampanj, men också en signal om hur bra det går.

Tim Pawlenty skickar ut en signal om att det inte går så bra. 4,2 miljoner dollar under andra kvartalet. Kampanjen försöker spinna det genom att säga att kampanjen har mer tillgängliga pengar nu än vad vinnaren i Iowa (Huckabee) och vinnaren i New Hampshire (McCain) hade vid samma tidpunkt 2007.
Det är sant, och visar hur upp och ner det kan gå i presidentval. Men det raderar inte ut det faktum att Pawlentys kampanj inte lyfter.

Jon Huntsman startade sent, men har fått ihop 4,1 miljoner. Nästan hälften av den summan har han dock själv lånat ut till kampanjen, trots att han så sent som maj sa att han inte skulle göra det.

Ron Paul landar på runt 4,5 miljoner dollar, men kampanjen räknar fortfarande checkarna säger de.

Mitt Romney drog in över tio miljoner dollar en och samma dag och kommer presentera ett resultat på mellan 15-20 miljoner, säger kampanjen.

Hur mycket president Obama tillsammans med demokratiska partiet, som till stor del samkör sin fundraising, har fått in vet vi inte ännu. De hade satt upp ett mål på över 60 miljoner dollar, och troligen nått det. 493 000 personer gav till kampanjen.

Nu väntar alla på Michele Bachmanns siffror. Förväntningarna är höga. I senaste valet till representanthuset drog hon in 13,4 miljoner dollar. Mest av alla kandidater till representanthuset.

2 kommentarer:

Sven Wennerström sa...

Bachman tycker jag är ganska ointressant - hon har en habil foundraising-organisation och kommer nog inte att överraska åt något håll. Betydligt roligare blir att se hur det gått för Gingrich.

yanmaneee sa...

air jordan
kyrie 4 shoes
off white
bape outlet
yeezy boost 350 v2
yeezy
kyrie 4
kevin durant shoes
jordan shoes
off white hoodie