2011-04-09

Boktips: Game Change

Nyligen kom beskedet att boken Game Change ska bli TV-serie, med Ed Harris i rollen som John McCain. Det är inte så svårt att förstå. Boken är skriven med ett ganska stort mått fantasi.

Den följer presidentkampanjerna för John Edwards, Barack Obama, Hillary Clinton och John McCain under primärval och efter nomineringarna.

Författarna menar att den bygger på ett stort antal intervjuer och huvuddragen i boken - och säkert också en del detaljer - stämmer bra. Men det finns också mycket som dessa två svårligen har fått reda på och snarare gissat sig till. Det gör inte boken mindre underhållande, tvärtom. Men ta den inte för någon sanningsenlig beskrivning.

Jag ska inte köra några spoilers men författarna ger en helt annan bild av John Edwards fru, Elizabeth, och beskriver utförligt Johns otrohetsaffär. De beskriver också rykten kring både John McCain och hans fru Cindy. Jag antar att TV-serien kommer göra det också. De skriver också mycket om utnämningen av Sarah Palin och den alltmer öppna striden mellan henne och några av McCains medarbetare. En strid som inte minst fortsatt efter kampanjens slut.

Köp boken, ta en nypa salt, läsk och popcorn så har du en underhållningen fixad en helg.

1 kommentar:

Sven Wennerström sa...

Naturligtvis ska man läsa boken med kritiska glasögon, men jag tycker att du är onödigt hård. Dessutom skymmer kritiken av detaljer den (tycker jag) mer berättigade kritiken att författarna så hårt driver en dramaturgisk linje och att de konsekvent skriver om processfrågor och inte policyfrågor.