2011-01-15

Ny ordförande för republikanerna

De två år som Michael Steele har varit ordförande för republikanerna har varit väldigt framgångsrika. Partiet har kommit tillbaka på avgrunden. Efter att ha fått storstryk i valet 2008 vann de stort 2010. Men de flesta menar inte att det var tack vare Steele, utan snarare trots Steele.

Därför utmanades han av fyra personer när han skulle väljas om för en ny två-årsperiod. En av dessa var hans tidigare kampanjmanager när han vann omröstningen för att bli ordförande för två år sedan, Reince Preibus. Han fortsatte sedan som rådgivare till Steele, men efter ett tag skar det sig mellan de två.

Preibus är sedan 2007 ordförande för republikanerna i Wisconsin. Han kunde också peka på stora framgångar i valet 2010 och att han lyckades ena Tea Party-rörelsen med etablissemanget, och leda ett enat republikanskt parti till seger.

I sjunde omgången av röstningen kom han till slut över de nödvändiga 85 rösterna. Då hade Michael Steele hoppat av, efter fjärde omgången, och Ann Wagner hoppat av efter sjätte omgången. Preibus hade lett hela tiden, men i första omgången med bara en röst över Steele. Här har ni resultaten för alla omgångar.

Läs gärna kommentarerna om Preibus från Marc Ambinder och The Fix. Politico skriver om vem Preibus är. Och undrar ni hur man uttalar Reince Preibus? Well, klicka då här.

Inga kommentarer: