2010-11-03

Senaste nytt

Senatsvalet i Colorado är för jämnt för att en segrare ska kunna utses ännu. Michael Bennet (D) leder med 7 000 röster över Ken Buck (R) när 88 procent är räknat.

I Washington är det också för jämnt för att ännu utse en vinnare. Patty Murray (D) leder med 16 000 röster över Dino Rossi (R), men bara 65% är räknat.

I Alaska ser det ut som om Lisa Murkowski (R) vinner. Hon blev inte nominerad av sitt eget parti. Istället valdes Tea Party-kandidaten Joe Miller, men Murkowski accepterade inte det och lanserade en så kallade write in-kandidatur. Alltså att väljarna skriver hennes namn på valsedeln, eftersom de inte kan välja henne genom att kryssa. Ingen har klarat av det på senatsnivå sedan Strom Thurmond på 50-talet, men nu ser det ut som kommer gå vägen. Det kommer dock ta ett tag innan vi vet. Hittills har sedlarna bara räknats som "write in". Nu ska alla dessa valsedlar kollas, vems namn som står på dem. Miller kommer såklart ifrågasätta så många valsedlar som det går. Det kommer bli en lång process.

I Floridas guvernörsval vann Rick Scott (R) över Alex Sink (D).
I Massachussetts dito vann Deval Patrick (D).
I South Carolina guvernörsval vann Nikki Haley (R), som vann den republikanska nomineringen efter stöd från Sarah Palin.

Republikanerna ser ut att vinna netto 63-67 platser i representanthuset.

Inga kommentarer: