2010-10-16

Money, money, money

Det är knappt tre veckor kvar till valet i början av november och kampanjerna har de senaste dagarna rapporterat hur mycket pengar de dragit in - och gjort av med - det senaste kvartalet.

Bland rapporterna sticker Republican Governors Association, RGA, senatskandidaten från Nevada, Sharron Angle, och demokraternas kampanjkommitté för senaten, DSCC, ut.

RGA, under ledning av Haley Barbour - en trolig presidentkandidat - drog in 31 miljoner dollar under tredje kvartalet. Tidigare har de aldrig dragit in med än 30 miljoner dollar, under ett helt år. Man hade 31,5 miljoner i kassakistan den sista september. Demokraternas motsvarighet, DGA, är långt efter med 13 miljoner i kassakistan efter att de bara fått in 10 miljoner under kvartalet.

Många har pratat om Harry Reids välfinansierade kampanj, men det försprånget visade sig vara utraderat när Sharron Angle meddelade att hon fått in 14 miljoner dollar under tredje kvartalet. Några dagar senare kom det dock fram att hon också brände pengarna i nästan samma takt. 12 miljoner dollar hade hon gjort av med och kvar i kampanjkassan låg 4 miljoner den sista september. Ungefär lika mycket som Reid.

DSCC har ett tufft jobb att försvara flera platser i senaten som ser ut att ligga pyrt till, men de har gått om pengar att försvara sig med. 15,5 miljoner in i september är nytt rekord. 27 miljoner blev det för hela kvartalet, och 25,6 miljoner kvar i kassakistan sista september. Republikanernas motsvarighet, NRSC, fick bara in 8,3 miljoner i september och har drygt 19 miljoner i kassan.

Som jag skrivit tidigare så finns det också utomstående grupper som satsar pengar i valet. Den starkaste är American Crossroads, som president Obama valde att attackera nyligen. Efter attackerna har pengarna strömmat in till organisationen. 13 miljoner dollar på en vecka. De hade tidigare en målsättning om att dra in och satsa 52 miljoner i valet. De har redan fått in totalt 56 miljoner och ny målsättning är 65 miljoner. De nya pengarna tänker de bland annat satsa i flera val till representanthuset. Hittills har gruppen bara varit involverad i senatsrace.

Inga kommentarer: