2010-10-29

Clinton försökte få en demokrat att hoppa av

Bill Clinton är mycket aktiv i årets kampanj. Han åker kors och tvärs i högt tempo över USA och kampanjar för demokratiska kandidater. Han har även kampanjat för Kendrick Meek i senatsvalet i Florida. Men den senaste veckan har Bill Clinton vid två tillfällen försökt övertyga Meek att hoppa av. Med hjälp av Vita huset.

Varför? Jo, Meek ligger på tredje plats och har ingen chans att vinna. Leder gör republikanen Marco Rubio. Han kommer troligen vinna. I alla fall så länge som tidigare guvernören, numera oberoende kandidaten Charlie Crist och Meek delar på de väljare som blir över. Om Meek hoppar av kan de demokratiska väljarna gå till Crist.

Vita huset och Bill Clinton ser hellre en oberoende senator i form av Charlie Crist i senaten, än republikanen - och Tea Party-favoriten - Marco Rubio.

Kendrick Meek förnekar (typ) det hela, men Crist har till och med namngett vilka han har pratat med och att han pratat med folk i Vita huset. Det går att kolla och få bekräftat.

Bill Clinton både dementerar och bekräftar. Dementerar att han sagt åt Meek att hoppa av, bekräftatar att de pratat om att Meek och Crist delar upp väljarna mellan sig.

Inga kommentarer: