2010-05-10

Sestak försöker sig på knock out

Jag har tidigare skrivit om Joe Sestak och Arlen Specter som i Pennsylvania kämpar om att vinna den demokratiska nomineringen till senaten. Specter bytte förra året från republikanerna till demokraterna.

Handskarna är sedan länge av men nu när avgörandet närmar sig, omröstningen är nästa tisdag, så försöker sig Joe Sestak på knock out med en förintande reklamfilm för TV. Den innehåller både president Bush och Sarah Palin samt ett citat från Specter som är minst sagt illa:


Specter har lett klart hela vägen - stöd som han har av president Obama - men sedan mitten av april börjat tappat kraftigt. Efter reklamfilmen har Sestak gått förbi.

Nu har president Obama, trots sitt stöd till Specter, gett en present till Sestak. I och med Elena Kagans nominering till Högsta domstolen har Sestak en fråga han kan hamra ända in i mål. Arlen Specter röstade nämligen mot henne då han var republikan och då hon nominerades till biträdande justitieminister. Specter säger att allt är i ett nytt ljus nu och Sestaks budskap i reklamfilmen blir ännu tydligare.

Inga kommentarer: