2010-03-25

Ditt och datt

Quinnipiac har undersökt åsikterna hos människorna i te-party-rörelsen. De ser i stort ut som de som är i det republikanska partiet.

Det ser för tillfället rätt illa ut för demokraterna i Kalifornien, trots att delstaten som helhet har en klar övervikt med demokratiska väljare. Republikanen Meg Whitman leder i guvernörsracet över demokraten Jerry Brown med 44-39. I senatsracet ligger båda republikanerna Carly Fiorina och Tom Campbell lika med sittande demokraten Barbara Boxer.

USA:s förra utrikesminister, Condoleezza Rice, har gett sitt stöd till Carly Fiorina i det republikanska primärvalet i Kalifornien. Hon har tidigare gett sitt stöd till Meg Whitman i guvernörsracet.

Det går åt en del pengar i valkampanjen i Kalifornien. Ovan nämna Whitman har hittills under 2010 spenderat nästan 28 miljoner dollar. Totalt har hon gjort av med 47 miljoner varav 39 miljoner kommit från henne själv.

Att Mike Pence siktar på en presidentkandidatur blir allt mer klart. Inför Barack Obamas besök i Iowa idag så deltog Pence på ett rally där på onsdagkvällen.

Inga kommentarer: