2009-11-14

Ditt och datt

Senator Ken Bailey Hutchison sa tidigare att hon skulle lämna sin plats i senaten nu när hon utmanar den sittande guvernören, Rick Perry. Nu kommer andra uppgifter från hennes läger, hon tänker behålla sin plats i senaten ett tag till. Kanske har hon fått kalla fötter efter en opinionsundersökning som gav Perry ledningen med

David Broder, på Washington Post, ser inte att president Obama har något annat val än att följa general McChrystals förslag och skicka de 40 000 nya soldaterna till Afghanistan.

National Journal skriver om USA:s cyberattack på terrorister i Irak som hjälpte till att vända kriget. Genom att hacka sig in i deras datorer och mobiler kunde de bland annat lura terrorister rätt in i gapet på amerikanska trupper. Terroristerna hindrades också från att koordinera sina attacker och sedan lägga ut filmer på nätet för att rekrytera nya terrorister.

Obama-administration kommer ta sig an immigrationsfrågan nästa år, säger Janet Napolitano, minister för Homeland Security.

Vita huset kommer nästa år fokusera på att minska budgetunderskottet och på jobbskapande. Därmed kan frågan om klimtatet och en sådan lagstiftning skjutas på framtiden.

Tim Pawlently har fått uppleva att det inte är helt lätt att ge sig in politiken på nationell nivå. Som möjlig presidentkandidat nagelfars allt du gör och säger. Nu skrivs det en del om att Pawlently gör samma misstag som Mitt Romney gjorde när han försökte skapa en delvis ny bild av sig själv, för att tilltala de konservativa väljargrupperna.

Republikanska partiet i South Carolina är inte nöjda med deras senator Lindsey Graham. Han borde inte försöka få igenom en klimatlag, menar de.

Greg Craig, Vita husets toppjurist, avgår, eller får sparken, vilket man nu föredrar. Framförallt är det hans hantering av stängningen av fånglägret Guantanamo Bay som ligger honom i fatet.

Marco Rubio blir inledningstalare vid CPAC nästa år. Något som ytterligare bekräftar den nationella uppmärksamhet som racet i Florida får och kommer att få.

USA slår rekord i underskott för oktober, 176 miljarder dollar. Totalt stannade underskottet för budgetåret 2008-2009 på 1,4 biljoner dollar eller 1400 miljarder dollar.

Chefåklagare Martha Coakley leder klart i demokraternas primärval i Massachussetts, för vem som ska ersätta Ted Kennedy i senaten.

Eric Cantor är en stigande stjärna, spekulerar CNN i.

Senator Chris Dodd såg ut att repa sig något i opinionen under sommaren, men nu faller han tillbaka igen.