2009-11-09

Club for Growth stödjer Rubio

Som sagt, de mest konservativa republikanernas nästa tänkta offer är Charlie Crist, Floridas guvernör som vill bli en av Floridas senatorer. Club for Growth är ett nätverk som jobbar för ekonomisk frihet, frihandel, friskolor och lägre skatter i allmänhet. De kan kanalisera mycket pengar till de kandidater de bestämmer sig för och mot de som de vill besegra. I New York 23 bidrog det med 450 000 dollar till den konservativa kandidaten och spenderade drygt en halv miljon på TV-reklam.

De har redan attackerat Charlie Crist för att han stödde Barack Obamas stimulanspaket och lägger nu officiellt sin tyngd bakom utmanaren i senatsracet, Marco Rubio. Det gör att den nationella uppmärksamheten kring racet ökar ytterligare, vilket gynnar Rubio som fortfarande är tämligen okänd bland väljarna i Florida. Han får naturligtvis också pengar till sprida sitt budskap.

Men Crist ska inte räknas ut.

Stu Rothenberg radar upp en mängd anledningar till att inte kommer låta sig plockas lätt. Crist har en avgörande fördel i jämförelse med republikanen i NY23, han är socialkonservativ: pro-life och pro-gun. Som tidigare chefåklagare i delstaten har han dessutom ett tungt record inom brottsbekämpning. Saker som går hem hos konservativa väljare.

Inte heller saknar han ammunition att beskjuta Rubio med. Denne gick med att höja momsen (visserligen mot att en annan skatt sänktes, men det behöver ju inte Crist tala om i sin reklam) och lät dekorera om sitt kontor för skattepengar när han var talman.

Crist största styrka är hans finansiella muskler. Han har 6,2 miljoner dollar i kassakistan och ett klart övertag. Det gör att han kan försvara sitt eget record samtidigt som han pucklar på Rubio.

1 kommentar:

Corona sa...

Demokrater kan vara nöjda även om Rubio inte klarar av tvinga bort Crist, ingen av de två kandidaterna kommer att bry sig det minsta om Reagans elfte budord, att inte tala illa om andra republikaner.

Klarar bara demokraterna att hålla sig någorlunda rena i sitt primärval så kan det sluta med att demokraten ser ut som den trevlige kandidaten medans dennes republikanske mostståndare kommer att vara nersolkad både av den skit som fastnat men också av den skit som denne själv kastat.