2009-10-13

Ditt och datt

Bob McDonnell (R) och Creig Deeds (D) debatterade i TV igår, inför guvernörsvalet i Virginia. McDonnel har en tämligen betryggande ledning på 8-9 procentenheter. Deeds attackerade därför hårt i debaten och menade att McDonnell var en lögnare, som bytt åsikter nyligen för att kunna vinna guvernörsvalet. McDonell anklagade Deeds för att vilja höja skatterna.

Hillary Clinton kommer inte ställa upp i ett presidentval igen, meddelade hon klart och tydligt i en intervju i MSNBC. Hon svarade klart och tydligt "nej", tre gånger, på frågan om hon tänkte ställa upp igen.

Rory Reid är commissioner, typ kommunalråd, i Clark County i Nevada, där Las Vegas ligger. Han är också son till majoritetsledaren i senaten, Harry Reid. Han har förberetts sig ett tag nu för att ställa upp i guvernörsvalet nästa år, och ser nu ut att officiellt presentera sin kandidatur, senare i veckan.

Harry Reids plats i senaten har inte sätt säker ut på ett tag, men nu gungar marken än mer under hans fötter. En ny opinionsundersökning ger utmanaren Sue Lowden ett tioprocentigt försprång, och Danny Tarkanian ett femprocentigt dito. Valanalytikern Stu Rothenberg ändrar statusen på senatsvalet i till Toss Up, från Narrow Advantage för Reid.

Någon form av public option diskuteras fortfarande i sjukförsäkringsreformen. Det är dock urvattnade varianter av ursprungsidén, menar Politico. Senatens finansutskott kommer rösta om sitt förslag idag. (Ärligt talat, tusan var snurrigt det är! Jag trodde dom redan hade röstat.)

I New Jersyes guvernörsval är det hårda puckar mellan kandidaterna. I en ny reklamfilm från Jon Corzine (D) anklagas motståndaren, den överviktige Chris Cristie", för att "threw his weight around" för att från fortkörningsböter bland annat.

Delar av den omstridda lagstiftningen Patriot Act, har förlängts av senatens justieutskott.

Republikanska senatskandidaten Pat Toomey, i Pennsylvania, har dragit in 1,5 miljoner dollar det senaste kvartalet. Racet mellan honom och tidigare republikanen, Arlen Specter, som bytte parti tidigare i år, är för tillfället ett dött lopp.

Rudy Giuliani (R) ger sitt stöd till Meg Whitman (R), som kandiderar i guvernörsvalet i Kalifornien.

Tim Pawlenty (R), guvernör i Minnesota och troligen presidentkandidat 2012, har presenterat ny medlemmar i sitt kampanjteam. Det är en del tunga namn, bland annat Terry Nelson, tidigare kampanjmanager för John McCain och tungviktare i president Bushs återvalskampanj 2004.

Karl Rove ger sitt stöd till underdogen i Floridas senatssval, Rick Rubio (R). Han tampas med guvernören Charlie Crist om den republikanska nomineringen.

Efter att kongressledamoten Mike Castle (R) meddelat att han ställer upp i senatsvalet i Delaware, så ändrar Stu Rothenberg statusen på racet från Currently Safe, för demokraterna, till Lean Takeover, för republikanerna.

Inga kommentarer: