2009-07-15

Ditt och datt

Republikanen Mark Kirk, som idag sitter i representanthuset, kommer nästa vecka att meddela att han ställer upp i senatsvalet i Illinois. Han försöker därmed erövra den plats som Barack Obama lämnade efter sig och som Roland Burris sitter på idag. Burris blev utnämnd av avgångne guvernören Blagojevich och tänker inte ställa upp för omval 2010.

John McCain, som fick mycket skit under presidentkampanjen för att han inte var speciellt internetkunnig, har nu en miljon personer som följer honom på Twitter. Han finns på: http://twitter.com/SenJohnMcCain

Demokraterna i representanthuset har presenterat sitt förslag på sjukförsäkringsreform. Den kommer kosta 1000 miljarder dollar på 10 år och lämna 17 miljoner, eller tre procent av befolkningen, oförsäkrade år 2020. Kostanden ska betalas genom skatt på familjer som tjänar över en halv miljon dollar per år.

Barack Obama har nu för första gången kastat den traditionsenligt pitchen som inledning på All Star-matchen i baseball. Det var en hög, ganska lös boll som inte riktigt nådde fram till plattan, men catchern fångade den ändå.

Sarah Palins political action committee, SarahPAC, drog in 733 000 dollar under det första halvåret i år. Det är som 538.com skriver inte speciellt mycket pengar, men utmärker sig framförallt på ett annat sätt. 60 procent av donationerna är smådonationer på under 200 dollar. Bara Ron Paul kom upp i en högre andel under presidentvaletskampanjen. Barack Obama slutade på 38 procent.

Bloggen Amerikanska nyhetsanalyser sammanfattar bra vad affären kring det hemliga CIA-programmet, som hemlighållits av Dick Cheney, handlar om. Operationen, att lönnmörda Al Qaida-folk, har inte satts i verket utan hållits vilande och det är inte heller vad någon invänder mot. Däremot invänds det mot att operationen hemlighållits.

Demokraternas majoritetsledare, senator Harry Reid, fortsätter att dra in bra med pengar för sin omvalskampanj nästa år. 3,25 miljoner dollar under senaste kvartalet, vilket ger honom 7,3 millar på banken. Hittills har ingen framträdande republikan klivit fram och utmanat honom.

President Bill Clinton har bytt åsikt och stödjer nu samkönade äktenskap.

Trots avslöjande om att senator John Ensigns (han som också vänsterprasslat) familj har betalat 96 000 dollar till familjen med kvinnan som han haft en affär med, kommer inte Ensign avgå. Han tänker ställa upp för omval 2012, meddelar han. Det återstår väl att se...

Inga kommentarer: