2009-06-24

Where in the w...what?!

För att använda sig av Chris Cillizzas ord, den här storyn om Mark Sanford gick precis "from bad to worse", från udda till bisarr. Det visar sig nu att Sanford inte alls var ute och vandrade i Appalacherna, han var i Buenos Aires i Argentina!

Om han nu hade varit uppe i bergen kan man fatta varför det är svårt att få tag i honom, varför det var svårt att få tag i honom i Buenos Aires är för tillfället ett mysterium. Enligt South Carolinas State Newspaper bestämde han sig i sista minuten för att åka till Argentina istället för Appalacherna, men hade sagt till sin personal att kanske skulle åka till bergen. På frågan varför hans personal låtsades veta att han befann sig i Appalacherna i tisdags svarade han "I don't know".

Han säger att det inte var något konstigt med resan. Han har ofta åkt på liknande resor, ibland i sällskap, ibland ensam.

Intervjun i The State är exklusiv men lämnar mer frågor än svar egentligen. Jag skrev i förra inlägget att det ska bli intressant att se hur han hanterar det här. Hittills lika katastrofalt som själva resan. Vad han måste göra nu är att ställa sig framför medierna och svara på deras frågor tills de inte har några frågor mer. Alla frågetecken måste rätas ut. Som vad som hade hänt om en katastrof hade inträffat och ingen fick tag i honom. Vem var ansvarig? Sådana frågor utan svar sänker med lätthet vilken presidentkandidat som helst.

Det här börjar se ut som något mycket mer än bara en kommunikationsmässig katastrof, men jag antar att vi får veta mer om det så småningom.

Kanske det bästa för Mark Sanford att göra är att fråga Barack Obama om inte han kan få bli ambassadör i något land också. Vilket, är ju rätt givet.

3 kommentarer:

henrik sa...

Det här för Sanfords karriär vad isberget var för Titanic.

Lite kul att läsa de som svalde vad hans personal drog till med.
Personalen hade väl hoppats att media inte kom åt guvernören innan de gjorde det så de kunde coacha honom med vad de sagt utåt.

henrik sa...

Sanford sa att han ägnade sig åt att åka ut efter kusten i Buenos Aires.
Den närmaste kustvägen i Buenos Aires är 3km lång. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka.

Sanford försökte också undkomma reportarna på vägen hem genom att landa på en annan flygplats, men tidningen blev som sagt tipsad av någon.
Finns ju alltid möjligheten att han aldrig var i Argentina, men att den här historien ses som bättre än vad som verkligen är sant, och att den har planterats hos en tidning.

Han kommer att möta pressen kl 2pm ET. Han bör nog ta frågor och många om han skall kunna överleva det här, och behöver verkligen kunna förklara.

henrik sa...

En affär. Bara några dagar efter Ensignskandalen. Lysande.

Dock, Newt Gingrich är ju på väg tillbaka, Vitter lämnade aldrig, så vad som helst kan hända.