2009-04-13

Ditt och datt

Majoritetsledaren i senaten, Harry Reid från Nevada, är uppe för omval nästa år. Det är alltid en härlig skalp att ta en majoritetsledare så han kommer säkert få det svettigt om öronen. Han flexar nu muskelerna och visar sin finansiella styrka. Två miljoner dollar in under första kvartalet och totalt fem miljoner på banken.

Barack Obama åker på fredag till Trinidad & Tobago för Summit of the Americas. Inför mötet kommer han presentera förändringar i USA:s politik mot Kuba. Bland annat blir det fritt för Cuban-Americans att resa till Kuba och det blir friare att skicka pengar och saker till släktingar på ön. Själva handelsembargot kvarstår dock.

Det rullar på rätt bra för Rahm Emanuel, Barack Obamas stabschef, skriver Washington Post. Han försöker tona ner sin tidigare tuffa stil och istället bli kompromissernas mästare vars dörr ständigt står öppen. Under budgetförhandlingarna besökte 46 kongressledamöter honom, bara tre av dom röstade sedan nej till budgetförslaget.

Louisianas guvernör Bobby Jindal ska skriva en bok om hans liv och policy idéer.

Rick Warren, pastorn och teleevangelisten som bad en bön när Obama svor presidenteden, har upprört många andra konservativa kyrkofolk. Han sa nämligen i en CNN-intervju att han inte hade gett sitt stöd till lagförslag som sa att giftermål ska vara mellan en man och kvinna.

Vita huset har en uppenbar strategi att lyfta fram varje positivt tecken i ekonomin och helst också koppla det till stimulanspaketet eller presidentens politik. Det är en delikat balansgång de går. Tar de i för mycket med det positiva och ett bakslag kommer så tappar de mycket trovärdighet. Samtidigt kan vändningen komma snabbare om folk verkligen börjar tro på bättring.

Den nya CIA-chefen, Leon Panetta, meddelade häromdagen att CIA numera inte längre driver några hemliga fängelser utomlands.

I Virginia är det guvernörsval i november. Terry McAuliffe är tidigare ordförande för demokraterna är närstående paret Clinton. Han är känd för sin förmåga att dra in mycket pengar, vilket han visar prov på i denna kampanj också. Hittills i år har han fått in 4,2 miljoner dollar. Hans konkurrenter för den demokratiska nomineringen ligger en bit efter. Creigh Deeds har dragit in 600 000 i år och Brian Moran 800 000 dollar.

Mark Sanford vänder sig direkt till väljarna i en ny reklamfilm och förklarar varför han var motståndare till stimulanspengarna från regeringen:


Inga kommentarer: