2009-04-05

Ditt och datt

Norm Colemans framtid som senator blev mörkare efter ett domstolsbeslut. Han säger dock att han är beredd att driva frågan vidare till högre instanser.

Barack Obama har varit i Europa i några dagar och snart vidare till Turkiet. Han har även bestämt att besöka Ryssland och Kina senare i år.

Efter flera misstag av åklagaren har justieminister Eric Holder beslutat att lägga ner åtalet mot tidigare senatorn Ted Stevens i Alaska.

President Bartlet, Toby och Josh intog Capitol Hill för att ge sitt stöd till ny lagstiftning kring fackföreningar.

Efter att Gordon Brown fick en packe DVD:er med sig hem från Washington har brittisk press frenetiskt undrat vad Barack Obama gav till drottning Elisabeth. Svaret: En iPod.

Tidigare HP-chefen, och rådgivaren till John McCain, Carly Fiorina funderar på att ställa upp i senatsvalet i Kalifornien 2010.

Under mars månad dog färre amerikanska soldater än under någon annan månad sedan Irakkriget inleddes för fem år sedan.

Mark Sanford, guvernör i South Carolina, accepterar till slut de statliga stimulanspengarna efter flera försök att få använda pengarna till att betala av delstatens skulder istället.

Kongressen tog inte med president Obamas föreslagna besparingar på jordbruksstödet i sitt budgetförslag.

Kampanjen från demokraterna mot Eric Cantor fortsätter. Nu i form av en YouTube-film.

Rothenberg Political Report förklarar varför republikanernas succéval från 1994 inte är troligt att upprepas 2010, trots på ytan liknande förutsättningar.

77225-77225 är röstställningen i kongressvalet i New Yorks tjugoende distrikt. Det återstår poströster att räkna.

Det ringde inte klockan 03.00 på natten, men likväl 04.30. President Obamas väcktes efter att Nordkorea skjutit upp sin missil. I primärvalrörelsen ställde Clinton-kampanjen frågan, i en uppmärksammad reklamfilm, vem de ville skulle svara när det ringer klockan tre i Vita huset. Hillary Clinton befann sig också i Prag vid tidpunkten, men om hon väcktes framgår inte.9 kommentarer:

chall sa...

Min fråga är inte så mycket varför en ipod men "Vilken musik hade Obama redan laddat upp?" eller var den ingaverad med något som "To Her Majesty from President of the US. Together we stand strong".....

jag menar... symbolvärdet måste väl vara i mp4orna på ipoden? för att inte tala om bilder eller någon liten videosnutt? ;)

Mathias Sundin sa...

Kanske det här klippet: http://www.youtube.com/watch?v=xvw1blFWyVg

henrik sa...

Colemans framtid har inte blivit mörkare, den har varit nattsvart sen januari. Vad det har handlat om sen dess är att fördröja att vinnaren blir invald så länge som möjligt. Vilket ger samma resultat som om Coleman hade blivit invald.

Åtalet mot Ted Stevens läggs inte ner på grund av misstag. Undersökningen har misskötts.

Mathias Sundin sa...

Henrik: Förstår inte riktigt vad du menar. Även om Colemans framtid varit mörk ända sedan januari så minskade hans, lilla, chans ännu mer och hans framtid torde väl då ha blivit mörkare?

Att missköta en undersökning är väl att göra misstag, eller vad menar du?

henrik sa...

Mathias, att en utredning har missköts innebär inte det har skett misstag.

Och vad skulle Colemans lilla chans vara? Den enda chansen för honom har varit ett omval, och då vad jag har läst så finns det inte stöd för ett sådant förfarande i delstatens lagar. Inte för att jag tror han skulle vinna det heller efter de senaste månaderna.

För republikaner i senaten är en färre senator lika bra som en ytterligare demokrat. För republikaner i Minnesota är det bästa nog allt att Coleman ger upp.

Mathias Sundin sa...

Henrik: Hans lilla chans är att räkningen av de valsedlar de bråkar om utfaller till hans fördel.

henrik sa...

Mathias, och sett till att de grupper av väljare som brukar göra fel i större utsträckning röstar på demokraterna så var det inte mycket av en chans.

Vem var det som fick fler röster när nu man gick igenom de sista rösterna?

Tror du att Coleman fortfarande har en chans att bli vald, och då varför, och om inte, när slutade du tro på det? November, januari, mars?

Mathias Sundin sa...

Henrik: Sedan det började bli domstolsgrej av det hela så har jag trott att Colemans chans varit väldigt liten. Tror också att det ligger en del i det du säger att dom försöker förhala att Franken får platsen.

Men att du inte tycker att man kan skriva att hans chanser blivit mindre, eller mörkare, tycker jag är konstigt.

henrik sa...

Mathias, inget konstigt att konstatera att det republikanerna håller på med inte handlar om att lyckas få Coleman vald, utan att det handlar om att fördröja valet av Franken så länge som möjligt. Det har varit klart sedan den femte januari att Franken skulle vinna, Coleman har inte haft en chans att vinna sedan dess då omräkningen av rösterna gav Franken en ledning på 225 röster. Jag vet inte riktigt hur du trodde att Coleman skulle kunna klara av att ta in det försprånget?

Och vilken av kandidaterna är det som har gjort det hela till en domstolsgrej? Förhalning som taktik fungerar ju för republikanerna, men det är ju ingen lämplig strategi för att kunna ta makten över kongressen.