2009-02-10

Striden fortsätter

Igår röstade senaten för ett stimulanspaket på 838 miljarder dollar. Bara tre republikaner röstade för, Susan Collins och Olympia Snowe från Maine och Arlen Specter från Pennsylvania (som alla ensamma har fått sitta ner med presidenten i Ovala rummet).
Idag ska ytterligare en omröstning hållas, och sedan skickas paketet till representanthuset igen (kongressens regler är verkligen obegripliga).

President Obama jobbade på sin kant hårt för att återta kontrollen över debatten kring paketet, genom ett kampanjframträdande i Indiana och en livesänd presskonferens på kvällen.

Det pågår en debatt bland förståsigpåare på opinionsundersökningar om Barack Obama har tappat stöd på grund av debatten kring stimulanspaketet, eller om det bara är en naturlig nedgång som inträffar efter att den inledande smekmånaden är över. Bloggen 538.com har flera bra länkar och ett resonemang kring saken.

En undersökning från CNN tror jag sammanfattar amerikanska folkets inställning rätt bra. De är positiva till ett stimulanspaket, men tycker det kostar lite för mycket.

2 kommentarer:

David sa...

Hur ser det ut med "buy American"-delen av paketet?

Mathias Sundin sa...

Jag tror den är kvar, om än i något urvattnad form.