2009-02-12

Ditt och datt

Bill Richardson låg bra till för att bli utrikesminister och blev sedan erbjuden jobbet som handelsminister. I New Mexico, där han är guvernör, har han varit väldigt populär. Nu har skandalen som hindrade honom från att ta jobbet som minister också allvarligt skadat hans karriär. Hans popularitetssiffror sjunker och härvan kring honom blir bara värre.

Sarah Palin kommer inte medverka på årets träff konservativa i USA, CPAC. Hon var inbjuden som öppningstalare.

Chris Dodd är en annan fd presidentkandidat som har problem. Sedan det framkom att han fått ta del av speciellt fördelaktiga lån, kanske pga sin position, har hans popularitetssiffror dalat. Dodd är uppe för omval 2010.

Bobby Jindal, guvernör i Louisiana och populärt spekulationsobjekt inför nästa presidentval, kommer hålla svarstalet efter president Obamas tal till kongressen. Det som icke-valår kallas State of the Union.

En annan möjlig presidentkandidat 2012 är Minnesotas guvernör Tim Pawlenty. Han lider, som alla guvernörer, av bristande erfarenhet av utrikespolitik. Kanske är det därför han besökte utrikes- och säkerhetskonferensen i Tyskland, som även besöktes av vicepresident Joe Biden.

Joe Scarborough förnekar nu att han kommer ställa upp i senatsvalet i Florida 2010.

1 kommentar:

magnus stahre sa...

Hm, kallas State of the Union nåt annat under valår?