2008-12-23

Kort ditt och datt

Caroline Kennedy kampanjar för att guvernör Paterson i New York ska utse henne att ersätta Hillary Clinton i senaten. TheFix argumenterar för och emot att hon ska utses.

Obama-familjen är på Hawaii för en 13 dagars semester (inte en vecka som jag skrev tidigare) och en paparazzi har lyckats fånga dom i mindre kläder än vanligt. För er som undrar hur Barack Obama ser ut i bara shorts, ja, ni behöver inte undra längre.

Nu när Obama är på Hawaii har Joe Biden klivit fram i rampljuset efter att knappt ha sagt ett ord sedan han blev vice president-elect. Bland annat har det kommit fram att han ska leda en "middle class task force". De ska se till att förbättra förhållandet för denna stora väljargrupp som Obama pratade mycket om i valrörelsen.

Alyssa Mastromonaco är nog den minst kända personen i Barack Obamas inre krets. Hon har organiserat det praktiska kring hans framträdanden och resor. Nu ska hon bli Obamas grindvakt i Vita huset. En doldis men ändå stor makthavare. Washington Post berättar historien om henne.

Obamas semester är välförtjänt (det kanske var dagens understatement med tanke på att han nu kampanjat och arbetat non stop i tre år) eftersom han passade på att slå rekord innan han åkte. Efter elva veckor hade George H. W. Bush utsett 26 personer till de högsta positionerna, Richard Nixon 25 personer. Efter sju veckor har Barack Obama utsett 69 personer.

Inga kommentarer: