2008-11-03

Slutspurten är inledd

Både Barack Obama och John McCain började dagen i Florida. Deras kompanjoner Biden och Palin började i Missouri respektive Ohio. Det är smått otroliga resscheman de har idag.

Barack Obama åker efter Florida vidare till North Carolina och Virginia. John McCain kör ännu hårdare. Efter Florida åker han till sex ytterligare delstater, Tennessee, Pennsylvania, Indiana, New Mexico, Nevada (hit till Henderson) och till sist Arizona. Han har också lagt till två delstater på själva valdagen. Efter att han röstat i Arizona åker han igen till New Mexico och sedan till Colorado.

Vicepresidentkandidaterna reser friskt idag också. Biden drar vidare till Ohio och Pennsylvania. Palin till Missouri, Iowa, Colorado och Nevada.

De båda kandidaterna fick idag chansen att lägga ut sina argument i Wall Street Journal: The Change We Need och What We're Fighting For.

I några dagar har opinionsundersökningar gått svagt i McCains riktning, men nu när de sista undersökningarna presenteras så ökar Obama återigen sin ledning. Genomsnittet hos RCP är nu exakt 7 procentenheter. Några enstaka undersökningar för delstaterna har varit positiva för McCain, som en ledning i Ohio med ett par procentenheter, men överlag ser det fortfarande ut som en klar Obama seger.

Nu ska jag ut till Henderson för en sista dag med dörrknackning. McCain kommer hit ikväll, dörrarna öppnas klockan 4 men jag antar att det kommer bli en hel del förseningar idag med tanke på resschemat. I morgon blir det nog inte så mycket dörrknackning. Vi kommer ringa för hela slanten. Korta samtal, typ "GO VOTE!" som Mark, volontärchefen sa med ett leende.

Inga kommentarer: