2008-10-05

Ditt och datt

McCain-kampanjen drar sig ur Michigan.

FactCheck.org har kollat sanningshalten i vp-kandidaternas debatt och ja, den var inte så hög.

McCain-kampanjen körde under förra veckan till nästan hundra procent negativa annonser i TV. En rejäl kontrast mot veckan innan då Obama hade flest negativa annonser. Obama-kampanjer spenderar nu nästan dubbelt så mycket på tv-reklam, 2,4 miljoner mot 1,3 miljoner.

Sarah Palin attackerade igår Barack Obama över hans kopplingar till Bill Ayers, en inhemsk terrorist på 60-talet, numera professor inom utbildsningsområdet. NY Times granskar de tvås relation som tidningen tycker Obama har tonat ned, men ändå inte är speciellt mycket att snacka om.

Obama-kampanjen pucklar på McCain på health care-området, bland annat med denna reklamfilm.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mcain står väl till allra största del för samma utrikespolitik som Bush gör? Är det inte till stor del den politiken som kört deras ekonomi i botten? Deras tillväxt har väl gått väldigt mycket sämre ända sen bush kom till makten och han klarar sig ju vidare genom att skrika gud och frihet till alla fanatiker.

aja jag är inte insatt så det är väl givetvis mer komplicerat än så. inte ofta man ser folk som gillar amerikans utrikespolitik i sverige bara -.-.

tack och hej

David Holmberg sa...

Läget i Pennsylvania ser ju också rätt mörkt ut för McCain.

Ohio- och Floridaborna kan räkna med att dränkas i reklam framöver.

McCain kan snart inte vinna för egen kraft, han behöver ordentliga tabbar från Obama.

Anonym sa...

McCain ser inte längre ut att ha chansen att kunna vinna en enda stat som Kerry vann 2004, samtidigt så leder Obama ordentligt i ett antal stater som Bush vann 2004 och de stater som är swing-states i år vanns alla av Bush 2004.

FiveThirtyEight projicerar nu att McCain får mindre än 200 elektorsröster.

Kerry 2004 + Iowa + New Mexico + Colorado = 272, så då spelar varken Ohio eller Florida någon som helst roll.

Anonym sa...

Nu har Obama släppt en ny ad: Keating Economics. Den var, som någon nämnde en dag sedan i kommentatorsfältet, en möjligthet för Obama.

Anonym sa...

Fick syn på detta klipp där Obamas utrikespolitiske rådgivare menar att USA ska bli långt mer ge aktiva i Israel-Palestina konflikten med ytterligare många miljarder till Palestina och en militär säkerhetsstyrka i området för att förhindra genocide (missförstår jag att det är en vink om sådan från Israel?).

Att gå in är emot demokrati men... En skillnad mot Obamas ståndpunkt om Irak?

Verkar rätt vänsterradikal va?

Anonym sa...

Keating Economics

Anonym sa...

Hela Keatingfilmen är nu uppe på länken, och det är en film som Obamakampanjen har hållit på ett längre tag för att använda när McCain blev desperat, kampanjen har ju inte yttrat namnet Keating förrän nu.

Debatten om en dag kommer att bli intressant.