2008-10-19

Colin Powell stödjer Obama

Det har viskats om det länge, men så idag tog förre generalen och utrikesministern Colin Powell bladet från munnen och gav sitt stöd till Barack Obama. Utanför MSNBC sa han bland annat följande:

"I think Sen. McCain as gifted as he is, is essentially, going to executive the orthodoxy of the Republican agenda with a new face and a maverick approach to it. I think we need more than that. I think we need a generation change. My sole concern is where are we going after January 20, 2009."

Han är inte intresserad av att återvända till att jobba för regeringen, men kommer överväga alla eventuella erbjudanden han får från en framtida president. Han tänker inte kampanja något för Obama.

Endorsements vet vi att de inte har någon större påverkan på opinionen. Men det är såklart en mycket positiv nyhet ändå för Obama. Powell är en av de mest beundrade personerna i USA. Han är republikan. Han har lång och bred erfarenhet av utrikes- och säkerhetspolitik. Han har jobbat för president Bush. Det stärker Obamas image som någon som kommer överens över blockgränserna.

5 kommentarer:

whfowgpwJNM sa...

Intressant nyhet som jag ej läst någon annanstans. Mr Power var dock den person som i FN inför hela världen visade bilder på Irak's massförstörelsevapen som huvudmotiv för invasion och allt var bara ren lögn. Märkligt att han lyckats behålla sin höga status bland Amerikanerna, men genom att han avgick efter fyra år så har han inte blivit lika förknippad med Bush och hans politik.

Bra för Obama att erhålla hans stöd. Obama verkar skicklig på att värva framstående personer att stödja honom, ex Edwards som i ett kritiskt läge uttalade sitt stöd för Obama.

Unknown sa...

Vad säger du om det faktum att din kandidat börjat köra "hatecalls"? Desperat och lågt eller presidentmaterial?

Anders sa...

zarrasvand, som en extra bonus, firman som sköter bakom dessa "hatecalls" är samma firma som låg bakom samma typ av "hatecalls" mot McCain i South Carolina 2000. McCain har inte en uns av själ kvar, han har sålt den i sina sista desperata försök till att bli president. Verkar allt som hela gänget som smutskastade McCain 2000 nu jobbar för honom.

Till detta kan ju också lägga att Palin är ute och pratar om icke-amerikanska stater och städer. Jämför det med Obamas budskap från 2004 om att man inte skall prata om blåa och röda stater utan att man skall prata om amerikanska stater. Hon här ju kopplingar till ett parti som vill att Alaska lämnar unionen så det är väl inte så konstigt vad hon sysslar med.

Desperat och lågt utan tvivel.

Powell kommer att påverka, han är ju enligt många den mest populäre och respekterade republikanen idag. Men hans edorsement kommer också, som Halperin skriver, att dominera nyheterna i några dagar. McCains dagar håller på att ta slut.

Fred sa...

Kolla in Powell i Meet the Press, speciellt då biten där han pratar om de anti-muslimska stämningarna i det republikanska partiet. Partiet är ju på väg mot att bli ett kristet helvitt parti.

http://ta-nehisicoates.theatlantic.com/archives/2008/10/colin_powell_endorses_barack_obam

Här är video från biten efter MTP

http://www.washingtonmonthly.com/archives/individual/2008_10/015262.php

Micke sa...

Svenska media slog upp detta stort och talade om "svidande nederlag för McCain". Man kan stilla undra om svenska media noterat att Joe Lieberman stödjer McCain och att endorsements, som Mathias så riktigt påpekar på bloggen, inte har nån avgörande betydelse när det kommer till kritan.

Svensk media är okunnig och ingår helt enkelt i Obamas kampanj och visar det allt mer öppet ju närmare valdagen vi kommer. Varför ska man tvingas betala licens till sånt skit? Lars Moberg, SVTs mångårige USA-korre, erkände ju nyligen öppet på Gomorron Sverige att SVT stödjer Demokraterna och demoniserar republikanerna...puh vad trött man blir ibland...