2008-10-22

Al the shoe salesman

Vad gammal han har blivit, Al Bundy:

8 kommentarer:

Tomas sa...

Och jag som trodde att han var vicepresident nuförtiden.

whfowgpwJNM sa...

Kul video. Jag får intrycket att amerikanen bara bryr sig om vilken kandidat som ger dem lägst skatt, sedan skiter de fullständigt i budgetunderskott och statsskuld och samma sak gör deras politiker. Det kommer att sluta väldigt illa för Amerika om inte budgeten balanseras och statsskulden betalas tillbaka, det slutar i hyperinflation och fullständig ruin av medelklassen.

Mattias sa...

Per:

Med den sortens elitism utgår jag i från att du är demokrat.

Jag får intrycket av att den genomsnittlige amerikanen (eller i alla fall republikanen) har en mycket bättre genomsnittuppfattning än den genomsnittlige europén. Här i Sverige känner 53% av dem som jobbar inte ens till att Alliansen sänkt skatterna för dem. Amerikaner förstår och litar på den fria marknaden, till skillnad från européerna som vill ha en stor stat som styr över dem och förstör deras ekonomi.

Niklas sa...

mattias:

"förstör deras ekonomi"

De flesta som blir fattiga i USA blir det för att de måste betala väldigt dyra sjukhuskostnader när de själva eller någon anhörig blivit sjuk... Där kan man tala om att få sin ekonomi förstörd.

Micke sa...

Niklas:

1. En av de största orsakerna till fattigdom i USA är lika trivial som enkel: skilsmässor!

Svarta amerikaner plågas överlag av en egenodlad och självdestruktiv kultur som säger att de inte har nån chans i samhället. Sen kommer droger och gängkriminalitet som ett brev på posten, tyvärr. Mannen lämnar familjen och alla inblandade blir kvar i misär och bidragsberoende. Så ser verkligheten bakom fattigdomen i USA ofta ut. Det är inte sjukdom som förpassar dessa arma människor till fattigdom.

2. De flesta merikaner som inte har sjukföräkring har faktiskt råd att köpa en, men har avstått frivilligt. Tycker du att staten ska ta ansvar och lösa ut dem? Är det allmän bailout som gäller även här? Isåfall, vilka signaler skulle det skicka till dem som snällt köper sin sjukförsäkring?

Andreas Adersjö sa...

micke:

folk som tror på enkla förklaringar på komplexa samhällsproblem har oftast för lite kunskap om ämnet.

det är inte ovanligt att folk försöker bevisa "att såhär är det" och föga förvånande så är det något som går i linje med den personens åsikter och världsbild sen tidigare.

hur har du kommit fram till att det där är orsakerna till fattigdom i usa.

så svarta amerikaner är anledningen till att vissa vita är fattiga eller det finns inga fattiga vita?

Niklas sa...

micke:

Jag har inte sagt att det inte finns fler anledningar till att folk är fattiga.

"men har avstått frivilligt"
Problemet är att folk inte alltid handlar rationellt och att man ofta tänker "det händer inte mig". Sen kan man diskutera när man räknas ha råd, det är det svårt att klandra människor med små inkomster som prioriterar nya kläder till barnen eller lite bättre mat. T.ex. som människor som i Sverige går ur a-kassan eller facket efter regeringen höjning av avgifterna.

Det går naturligtvis att som dig tycka att folk ska skylla sig själva, men det är inte särskilt humant eller bra för samhällsekonomin. Människor försvinner från arbetsmarknaden och tvingas lämna hus och hem på grund av sjukdom i mycket högre utsträckning än om det funnits ett allmänt skydd naturligtvis.

Slutligen förlorar vanligt folk i allmänhet inte på att sjukvården görs statlig. De rika förlorar däremot eftersom de betalar mer skatt.

yanmaneee sa...

jordan shoes
pandora charms
michael jordan shoes
yeezy boost
hermes birkin
cheap jordans
off white clothing
supreme clothing
yeezy shoes
cheap jordans