2008-10-24

Ditt och datt

I Washington Times tar John McCain återigen avstånd från president Bush.

845252. Så många volontärpass ska Obama-kampanjen fylla fram till valdagen.

Joe the Plumber försvinner inte. Nu kickar McCain igång en Joe the Plumber-tour där han framhåller småföretagare och menar att de inte behöver ha höjd skatt.

President Bushs tidigare pressekreterare som för ett tag sen gav ut en mycket Bush-kritisk bok meddelar nu att han kommer rösta på Barack Obama.

McCain-kampanjen försöker i elfte timmen vända bilden av de är dom som för den mest negativa kampanjen. I ett memo menar de att Obama spenderar mycket mer pengar på attack ads.

Barack Obama är nu på Hawaii för att besöka sin sjuka mormor.

New Yorks borgmästare som ett tag flirtade med en presidentkandidatur har nu fått tillstånd att ställa upp i valet för en tredje mandatperiod som borgmästare.

McCain-kampanjen tvingas nu att köpa tv-reklam i Indiana för att hindra en Obama-vinst där.

PEJ har studerat hur de olika kampanjerna speglas i media från konventen fram till idag. McCain har fått klart mer negativ bevakning än Obama. 57 % av artiklarna och inslagen om McCain var negativa i tonen mot 29 % för Obama. Endast 14 % var postiva för McCain mot 36 % för Obama.

5 kommentarer:

chall sa...

Det är lite av ett problem, det där med joe the plumber etersom han inte var en plumber... men det spelar kanske mindre roll för diskussionen?!

Sen var det även så att han ville köpa en affärsverksamhet för över 280 000 dollar, vilket är rätt mycket - särskilt i dessa tider men visst, han är ju en symbol.

Jag tycker att det vore intressant att läsa om det negavtiva om McCains kampanj är om Palin eller om kampanjen i helhet. Nog måste det väöl vara mer negativt sen hon kom in i matchen då hon polariserat dte ela lite mer?!

Anders sa...

McCain har drivit en negativare kampanj, medierna skriver om det, och då får han ju uppenbart negativare press. Sen har vi ju som Chall påpekar Palin. Det tog ju bara timmar efter att McCain gick ut med att hon var hans val innan pressen upptäckte att allt inte stod rätt till. Kanske borde pressen ha hållit tyst?

---

"En 20-årig tjej blev misshandlad och rånad i Pittsburgh eftersom hon hade dekal för John McCain på sin bil. Man skar också in B som i Barack i hennes ansikte, rapporterar i Woman Attacked, Letter Scratched Into Her Face.

Obama-kampanjen beklagar i ett uttalande det inträffade.

När det gäller våld och hot i den här valrörelsen är det uppenbart inte republikaner som är förrövarna."

McCainanhängare börjar allt bli lite väl desperata. Både då kvinnan i historien som nu har visat sig ljuga om hela historien och den svenske bloggaren i fråga som valde att direkt hugga på historien.

whfowgpwJNM sa...

Borgmästare Bloomberg i New York är miljadär och mycket uppskattad av New York borna som ser honom som en ärlig filantrop som vill deras bästa, han är respekterad och uppskattad. Han är värd en tredje period.

Joel sa...

CNN: Joe the Plumber open to 2010 run

Inslag på cnn igår.

Anders sa...

chall: "han inte var en plumber" -- vad pratar du om? Killen har jobbat som röris i 15 år. Fakta kanske spelar mindre roll för dig.