2008-10-12

ACORN och Obama

Anklagelserna mot gruppen ACORN, Association of Community Organizations for Reform Now, är välkommet för McCain-kampanjen. Republikanerna har bråkat med gruppen i åratal, eller gruppen har bråkat med republikanerna, kanske är mer korrekt. I Nevada i veckan gick polisen in i ACORNs högkvarter för att undersöka deras väljarregistreringar, som i flera fall visat sig falska.

McCain-kampanjen var snabba ut med att koppla ihop Obama med gruppen. Enligt dom representerade han gruppen som advokat en gång på 90-talet och har hållit i utbildningar för deras community organizers. Obama-kampanjen menar att detta bara är lögn. Det stämmer dock att Obama-kampanjen köpt gruppens tjänster genom en undergrupp, Citizens Services, och att ACORN har gett sitt officiella stöd till Obama.

I en reklamfilm för webben sopar McCain-kampanjen på:Hur allvarligt är detta för Obama? Tja, inte speciellt, men självklart är det inte bra. Jag tror inte ACORN i sig är så allvarligt, men lägg det tillsammans med anklagelserna kring sånt som Bill Ayer och Tony Rezko så börjar du få en del. Problemet för McCain-kampanjen är att folk just nu är upptagna med finanskrisen och att väljarna redan hunnit skaffa sig en uppfattning om Obama. Nu är de inte lika lättpåverkade längre. Istället kan det uppfattas mer som desperata attacker från McCain-lägret.

9 kommentarer:

Fred sa...

Falska väljarregistreringar som sagt, republikanerna har hittills inte kunnat visa på något större antal falska röster trots ordentliga undersökningar.
Ett problem som fixas enkelt genom att man låter väljare registrera sig samma dag som de röstar.

Delar din uppfattning om att det här inte leder någonstans, vill McCain komma någonvart så behöver han göra några saker, få ordning på sina möten och sin vicepresidentskandidat och börja prata om ekonomin. Inte för att jag tror att ens det skulle hjälpa nu.
Det handlar mer om på vilket sätt McCain kommer att avsluta sin politiska karriär och om han kommer att hjälpa eller stjälpa andra republikanska kandidater fjärde november.

magnus sa...

Fredde. Verkar en smula naivt att här tro sig kunna påverka McCain-lägret att inte nämna Obamas kontakter med ACORN, Ayers och många andra samt Obamas nekanden till sådana kontakter.

Du vädjar till McCain-sidan att inte ta upp det "för McCains skull", så tydligen anser du dig inte ha adekvata motargument till försvar för Obamas förtroende.

Att McCain-sidan skulle avstå från att ta upp det utifrån spekulation om att effekterna av att göra det är marginella är inte rimligt. Anser man att det är viktigt -- vilket det bör vara då presidenten mer än något har en förtroendepost -- ska det naturligtvis tas upp.

Med tanke på förtroendets betydelse behöver effekten inte heller vara så liten. Givetvis ska påpekas att Obama lovat ACORN att forma Obamas politik hans första 100 dagar som president. (Det är ju magnituder viktigare än Sarah Palins ordinära rättstvist.)

Argumentet att McCain förlorar cred om han tar upp fakta om Obama är märkligt och desperat.

Fred sa...

magnus, finns inte en opionsundersökning som visar på att Ayers har påverkat ett dugg, Fox News har ju till och med en opionsundersökning där de frågar om Ayers. Slutsatsen från den är att historien är negativ för McCain. Men han kan ju försöka att byta och prata om Acorn istället. Min gissning är att det kommer att gå lika bra.
En fördel med att McCain slänger allt han kan mot Obama är att republikanerna i sin valanalys efter valet slipper fråga sig om de inte var tuffa nog.

Anders sa...

Ayers, Rezko, Acorn och för den delen Wright är ingenting. Det finns ingenting bakom, men det är ju allt som republikanerna har. De har inga idéer utan allt de kan göra är att attackera Obama och inte ens där har de något ordentligt att slänga på honom.
Tycker det är dags för dem att börja skrika om att Obama har två svarta barn. Det fungerade ju mot McCain 2000 så det är nog dags för McCain att testa det själv.

Fred sa...

ACORN och McCain.

http://www.politico.com/blogs/bensmith/
1008/Acorn_pushes_back_hugs_McCain.html

Ju mer jag tänker på det så tror jag nog allt att magnus har rätt. McCain och RNC bör spendera allt de har på att försöka smutsa ner Obama med Acorn, Ayers med mera.
Jag var nog allt desperat orolig när jag skrev om resultatet av opionsundersökningar.

magnus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
magnus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
magnus sa...

fredde. Var det ett svar?

Anser du att om ingen påverkan skett (den korrelationsanalys du föreslår visar iofs inte det du påstår) har du rätt att anklaga McCain eller dem som stöder McCain för att vara ohederliga? Jag påpekade att det var en ej försvarbart attack på dem som ifrågasätter Obama, och så svarar du detta!

Att opinionsundersökningars utslag skulle avgöra huruvida det är rätt att ta upp det viktigaste när det gäller valet av president visar att du fortsätter tramset att vädja till republikaner att inte ta upp det.


Ditt tramsiga försök att göra opinionsundersöknings-konsekvensmoral till nett sätt att slippa belysning av Obama är ju rätt desperat det med. Det är en plikt -- inte omoraliskt -- att ta upp presidentkandidaten Obamas bakgrund.


Mer om Obama: Nyhet om ett möte med radikala muslimer med representanter från CAIR och muslimska brödraskapet: Youtube.

Tobias Levander sa...

USA har ingen motsvarighet till vårt folkbokföringsregister och frågor kring vem som får rösta hanteras på delstatsnivå, vilket gör det här med väljarregistrering knepigt.
ACORN är en på flera sätt problematisk organisation, men än så länge kan de detta år vad jag förstår bara anklagas för fusk med väljarregistrering eller medverkan till sådan. Fusk med väljarregistrering är inte samma sak som valfusk. Valfusk blir det först när en väljare registrerad som, säg, "Musse Pigg, c/o McDonalds" dyker upp i vallokalen och begär att få rösta.
Väldigt förenklat kan man kanske säga att demokraterna har intresse av att så många som möjligt röstar och att republikanerna har motsatt intresse, vilket gör att demokraterna t ex inte tycker att man ska behöva legitimera sig för att rösta (många fattiga minoritetsväljare har inget körkort eller annan fotolegitimation). Denna motsättning leder till överdrifter på båda sidor.