2008-09-03

Störtskön snubbe

Brian Schweitzer är guvernör i Montana - och är precis som jag föreställer mig att en guvernör i Montana ska vara. Han inleder lite segt med sin speciella talarstil, men kommer igång mer och mer. Det är intressant att lyssna på publiken. I början lyssnar de knappt, man hör ett sorl, på slutet står alla upp skrikandes svar på hans frågor.

Schweitzer gav sig in i politiken för första gången år 2000 då han ställde upp i senatsvalet mot Conrad Burns men förlorade. 2004 blev guvernörsposten ledig och han tog en republikan som running mate och sopade hem segern. Han har idag en av de högsta approval ratings i landet, över 70 %.

Håll ett öga på honom. Här är hans tal:

1 kommentar:

Tobias Levander sa...

Han är en naturbegåvning. Om det finns någon som få bort demokraternas rykte om att vara storstadselitister, då är det guvernör Schweitzer.
Båda delstatens senatorer är demokrater och verkar vilja stanna kvar, så det finns få vägar upp för Schweitzer annat än genom ett toppjobb i en demokratisk administration eller en plats på en valsedel i ett kommande presidentval. Inget av alternativen ska uteslutas.