2008-09-12

Meet the new Barack Obama

Well, ny och ny, lite annorlunda kanske. NY Times berättar i en artikel hur Barack Obama ska rycka tillbaka initiativet från John McCain. Två nya reklamfilmer, ett memo från kampanjmanagern och en telefonkonferens där budskapet mot McCain rullades ut.

Budskapets ena halva är det som användes väldigt mycket under demokraternas konvent, att McCain är McSame. Den andra halvan är det som användes precis innan konventet tack vare McCains klantiga kommentar om hur många hus han har. Alltså att McCain är out of touch och därför inte förstår vanliga amerikanernas vardag. Den här reklamfilmen visar utmärkt vilken bild de vill skapa av McCain:Jag har tidigare uttryck tvivel över hur väl det kommer funka att koppla ihop McCain med Bush. McCain har ju blivit känd och ofta beundrad för att han vågat gå mot sitt eget parti och inte minst mot Bush.
Den andra delen av budskapet däremot, att McCain är out of touch, kan mycket väl funka bättre. När de, som i reklamfilmen, dessutom anspelar på hans ålder förstärker det budskapet. Han är inte bara out of touch för att han är rik och levt i Washington länge, han är dessutom så gammal att han inte hänger med i den nya världen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det senare är ju riskabelt, med tanke på hur viktig "pensionärs" rösterna är. Speciellt i Florida med sina 21 elektorsröster.

Anonym sa...

Nu slår McCain lägret tillbaka. Det är krigsskadorna som förhindrar McCain från att använda en tangentbord...

http://corner.nationalreview.com/post/?q=OTliMTNiZjg5ZDEwZWNiZDYwZWFjN2JlNjNjNjkxZmM=

Anonym sa...

Varför skulle det inte gå att koppla ihop McCain med Bush?

* Tillhör samma parti
* Båda tillhör den konservativa delen av partiet, dock ej den "överreligiösa" delen.
* Båda är fiskalt konservativa.
* De har till 90 % samma politiska åsikter.
* De är båda vita män i medel/övre medelålder.
* Samma syn på Irak.
- Har dock olika metoder för att nå politisk framgång.

Som synes är McCain "mer lik" Bush än någon annan av de fyra p- och vp-kandidaterna. Och att vara "mer" eller "mest" lik Bush (förutom Romney som åkte ut) är månne inte bra.

Slutsats: McCain är först och främst en "Bush". Det han är i övrigt är han sekundärt.

Anonym sa...

Det börjar likna ping-pong med alla negativa You Tube Ads som flyger fram och tillbaka och tar bort focus från sakfrågorna.

Jag tror att Obama måste fokusera på de viktiga sakfrågorna som ekonomin, freden, sjukförsäkring, energipolitiken, etc.

Fortsätta att koppla McCain till Bush's impopulära politik och försöka sänka McCains Honor status.

Jag har svårt att förstå hur någon kan tycka att Bush och McCain är fiscalt konservativa? Bush har under sina åtta år ökat statsskulden från 5 till 9 Trillion Dollar och budgeten har väl aldrig visat överskott och ändå sänker Bush skatter och delar ut pengar till folket, det är fiscalt vansinne enligt mig.

Det som oroar mig om McCain vinner är att han som president med sitt Amerikanska "Honor-tänkande" och snabba avtryckarfinger, med kärnvapen så kan det bli en mycket farlig värld.

Tobias Levander sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tobias Levander sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tobias Levander sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

svidande kritik, tobias. förstår att du fick använda tre poster, så många briljanta meningar i samma inlägg skulle nog kollapsa universum.

David Holmberg sa...

En person som inte slösar bort arbetsdagarna på att surfa på Internet alltså..

Det kan slå tillbaka även i Pennsylvania som har den näst äldsta befolkningen bland USA's delstater efter Florida och som är en superviktig stat vid valet.

Det är ju mest den här typen av reklamfilmer som går, från båda sidorna. Det kan knappast vare en slump, de vet vad som funkar. Att prata torra siffror har aldrig funkar, visioner blir också ofta så flummiga och floskulösa att vem som helst kan skriva under på det ("Vi vill ha ett bättre Amerika för alla" -jaha, vem motsäger det?). Att misskreditera motståndaren gör att ett frö av tvivel kan gro. Vi lär få se mer av detta framöver.

se här hur jämnt det är just nu:
Realclearpolitics.

Tobias Levander sa...

J, tyvärr visar historien att inte ens monumental dumhet får universum att kollapsa. Jag tog dock bort alla mina tre inlägg, då de alla var dumma och ogenomtänkta. På en punkt har jag dessutom blivit motbevisad.