2008-09-26

McCain med i debatten ikväll

CNN rapporterar nu att John McCain kommer delta i kvällens debatt med Barack Obama.

Det borde innebära att republikanerna i representanthuset gått med på att förhandla med de andra om finanskrisen.

McCains drömscenario är naturligtvis att komma ner till debatten med ett färdigt, eller så gott som färdigt, avtal mellan republikaner och demokrater. Vi får väl se.

Han har ju i alla fall lyckats sänka förväntningarna på hans framträdande ikväll. Vilket brukar vara bra för att framstå som vinnare när debatten är över.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Republikanerna i representanthuset var redo att förhandla innan McCain ställde in sin kampanj och åkte till Washington DC, där har inget som helst förändrats. Nu när det hela har politiserats så är ju läget till och med värre än det var innan.

McCain skulle ju bara debattera om en uppgörelse är klar. Är en uppgörelse klar? Har finanskriset mojnat?

McCain satsade allt på ett chicken-race och har precis kört i diket. Obama är kvar på vägen.

Tobias Levander sa...

Frågan är om man ens behöver se debatten. McCains kampanj har ju i en annons på nätet redan berättat att McCain vunnit den.
Inte bara rycker han som en vithårig riddare ut till räddning när samtiden hotas av ekonomiskt kaos, McCain har dessutom en strålande känsla för framtida händelser. :-)

Anonym sa...

tobias, den var kul :)

fick mig genast och tänka på den här historien:

http://news.yahoo.com
/s/ap/20080925/ap_on_re_as/
as_china_space_article_1

Kineserna rapporterar att deras rymduppskjutning var en succé innan den ens tagit rum...

Tobias Levander sa...

Det kan förstås vara ett Photoshop-jobb.
Jag bör tillägga att länken i min förra kommentar gick till min egen blogg, vilket egentligen var lite tveksamt. När jag postade mitt inlägg där var saken inte så spridd (jag hittade den i en politisk skvallerblogg), nu verkar annonsen uppmärksammas lite överallt över Internet. Här är Washington Posts Chris Cillizzas inlägg om annonsen.

Tobias Levander sa...

Ingen från McCain-kampanjen har ännu betvivlat annonsens äkthet, så den var av allt att döma inte ett Photoshop-jobb från en skämtare. Det var bara en annons som råkade visas för tidigt.
Alla valkampanjer utarbetar annonser för olika situationer, som sedan säljs för att visas då och då i händelse av det och det.
Det handlar bara om ett olyckligt sammanträffande, då någon råkade lägga upp en annons i förtid och annonsen råkade stämma överens med en redan existerande bild av McCain som en cynisk maktspelare.