2008-09-09

Lugn och fin

Även svensk media hakar på John McCains uppgång i opinionen. Det är inte mycket till överraskning att han får bättre siffror efter ett konvent. Nyheten vore om han inte fick det. Även Barack Obama fick en uppgång, som dock snabbt tog slut på grund av utnämningen av Palin och det faktum att republikanernas konvent kom direkt efter demokraternas.

I slutet av denna vecka och framförallt i början av nästa så kommer vi se om McCains bounce blir till en permanent ledning. Om det händer, då är det verkligen en nyhet eftersom han inte lett mer än någon enstaka dag sedan Barack Obama vann över Hillary Clinton.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är snarare Obamas gaffe som är boven/hjälten i dramat.

Anonym sa...

Så j-vla sur att jag inte satte 5 000 på McCain till 3 gånger pengarna. Nu fick jag nöja mig med 2,67.

Unknown sa...

Hur se opinionsmätningarna gällande elektorerna? Har för mig att Obama hade grym ledning sett till antalet elektorer, men det kan ju också ha svängt kraftigt.

Anders Eriksson sa...

Daniel: Senaste uppdateringen av Electoral-vote.com har Obama på 281 och McCain på 230. Det är en tillbakagång för Obama och uppgång för McCain. Även RCP har en elektorsledning för Obama.

Anonym sa...

daniel,

kolla på http://www.realclearpolitics.com/

Anonym sa...

Kul kommentar på Rapport i morse dör det meddelades att Obama hade 47% och McCain 48% i den ordningen. Därefter sade nyhetsuppläsaren att McCain fortsatte att knappa in på Obama.

Anonym sa...

Jag såg också att SVT spelar Bagdad Bob. :-)

Plockar den enda undersökning McCain ligger under i, med en futtig procent, och beskriver det som att han ännu inte leder.

Vilken propagandacentral!