2008-08-29

Blickarna mot McCain

Ungefär klockan 17 svensk tid kommer John McCain gå upp på scenen i Dayton, Ohio, inför några tusen anhängare tillsammans med sin vicepresidentkandidat. Marc Ambinder skriver att två högt uppsatta McCain-medarbetare bekräftar att så är fallet.

En källa nära Mitt Romney säger att han ombetts vara på plats i Dayton, Ohio. En annan källa säger att han kommer befinner sig i sitt hem i Boston. Tim Paylently, som abrupt ställde in alla planerade pressaktiviteter igår, är just nu i sitt hem i guvernörsbostaden i Minnesota.

Ett annat rykte som börjat surra rejält är att McCain valt Meg Whitman. Hon är tidigare vd för eBay och rykten gör också gällande att hon funderar på att ställa upp i guvernörsvalet i Kalifornien 2010 när Arnold går i en pension. Whitman var en av tre personer som McCain nämnde när han listade de tre visaste personer han känner. Det som talar mot henne är naturligtvis att hon är helt oprövad som politiker och vem vet vilka lik som kan finnas i hennes garderob.

Enligt andra källor har republikanerna i kongressen meddelats att de kan förvänta sig ett traditionellt val av vp-kandidat.

Snart vet vi.