2008-07-02

Shake up hos McCain

Det har gnisslat allt mer kring McCains kampanj, i alla fall från de som tycker från utsidan. Tydligen har inte heller John McCain varit nöjd med kampanjens utveckling och han offentliggör nu en förändring som i praktiken skedde för lite drygt en vecka sedan. Då slutade Steve Schmidt resa med McCain och parkerade istället på högkvarteret i Washington.

Idag meddelade kampanjmanager Rick Davis att Schmidt kommer sköta det dagliga arbetet medan Davis fortsätter med det mer långsiktiga arbetet som fundraising och planering av konventet. Budskap, schema och strategi hamnar nu huvudsakligen på Schmidts bord.

Steve Schmidt är veteran från Bushs återvalskampanj 2004 där han jobbade med kommunikation. Efter det åkte han till Kalifornien och tog över Arnold Schwarzeneggers falnade kampanj, vände utvecklingen och vann enkelt. I slutet av 2006 hoppade han ombord hos McCain, likt många andra Bushveteraner, men valde också att stanna kvar efter kampanjens kollaps under sommaren. Schmidt har långsamt vunnit McCains förtroende och de två står nu nära varandra.

Han har tidigare bland annat varit rådgivare åt vicepresident Dick Cheney och var chefstrateg för nomineringarna av Samuel Alito och John Roberts till Högsta domstolen. Han har också jobbat nära Karl Rove. Jag såg nog inte i syne när jag tyckte att McCains budskap de senaste dagarna var väldigt likt det Rove har drivit flera månader.

Inga kommentarer: