2008-07-20

Ditt och datt

Mark Warner och Jim Gilmore har haft sin första debatt i senatsvalet i Virginia. Warner leder stort i opinionen och enligt rapporterna ändrades inte dynamiken i kampanjen av debatten.

Demokraternas kampanjorganisation för senatsvalet, DSCC, har redan plöjt ner 5 miljoner dollar för att bygga upp en kampanjorganisationer i de 17 senatsval de satsar på. Republikanerna har hittills nästan inte satsat något av den centrala pengarna på att bygga motsvarande organisationer.

Det blir inte Brandenburg Gate för Barack Obamas kampanjtal i Berlin, däremot ett annat pampigt ställe, the Victory Column i Tiergarten park.

Barack Obama är på plats i Afghanistan där han käkat frukost med trupperna och ska nu träffa president Karzai.

MSNBC beskriver kort åtta topprådgivare till McCain respektive Obama.

En av John McCains topprådgivare, tidigare senatorn Phil Gramm, har avgått från kampanjen efter kommentarer om att amerikanska folket var ett folk av "whiners" och att USA var i en "mental recession". Gramm var främst en ekonomirådgivare och hans kommentarer och avhopp stärker inte direkt McCain i valets viktigaste fråga.

Rudy Giuliani lanserar en political action commitee, PAC, för att stödja New York-baserade republikanska kandidater. En tänkbar anledning är att han siktar på guvernörsvalet 2010.

McCain gjorde av med mer pengar än som kom in i juni. Han spenderade 26 miljoner dollar, upp från 11 miljoner i maj. Det gjorde att pengarna i kassakistan minskade med fyra miljoner. McCain har bestämt sig för att ta mot federala pengar efter konvetet vilket innebär att han måste göra slut på alla pengar innan dess.

Bloggaren Chris Cilizza på The Fix listar vilka senatsrace som han tror är troligast att resultera i ett byte av parti. Toppar gör senatsvalet i Virginia där demokraten Mark Warner ser ut att vinna den öppna plats som republikanen John Warner (ej släkt) lämnar.

Chris Cilizza listar också vilka han tror ligger bäst till för att bli vp-kandidat för respektive McCain och Obama. Mitt Romney toppar för McCain och Evan Bayh för Obama.

McCains kampanj är först ut med något som kan kallas en negativ tv-reklam, eller i alla fall en där Obama attackeras. Den går upp i elva delstater:Inför Obamas utrikesresa presenterade de dessutom en "dokumentär" och hur Obama ändrar sina åsikter.

Marc Ambinder listar vilka som blir "vetted", alltså noga granskade, av Obamas kampanj.

Tidigare NAVY-sealen, wrestlern och guvernören i Minnesota, Jesse "The Body" Ventura, ställer inte upp i senatsvalet i Minnesota.

Inga kommentarer: