2008-07-17

Andra dagen i kampanjen

Jag trodde det skulle bli mer telefonringande idag men vi gav oss istället ut i ett idylliskt område och knackade dörr. Jag gick tillsammans med Mimi, en tjej som på dagarna jobbar med att registrera väljare. Vi knackade på och bad att få ställa samma frågor som vi gjorde igår via telefon. Att gå dörr till dörr tar mycket längre tid än telefon men ger klart bäst resultat per träff. Det är svårare att slänga igen dörren i ansiktet på någon än att lägga på telefonluren och så är det bra med en kontakt ansikte mot ansikte. Det var varmt som satan men som tur var ingen sol.

På lördag är det Super Saturday då det ska kampanjas som bara attan i hela Nevada. De 30 bästa volontärerna kommer få träffa McCain, så det gäller att ligga i.

Efter dörrknackningen gick vi och tog en öl på ett lokalt hak med cowboyinredning. Samtliga tre killar i sällskapet hade gjort militärtjänst. Mark, killen som är ansvarig för volontärerna, har varit sex år i armén och gjort ett år i Irak. Som svensk är det en märklig upplevelse när det visar sig att den där killen som sitter där och är alldeles supervanlig faktiskt deltagit i ett krig. Mark är, enligt han själv, urusel på att sikta och fick därför sköta den enorma kulsprutan som sitter ovanpå en Humvee. Det var bara att sikta åt rätt håll och trycka in avtryckaren, förklarade Mark.

2 kommentarer:

Peter sa...

Hmm... Du började kampanja i Nevada den 15, den 16 så gör Rasmussen en opinionsundersökning med resultatet 47%-45% för Obama.(Inom felmarginalen, precis som den förra, men nu leder Obama istället för McCain, men som vi alla vet "appearance counts"...)

Du var inte helt nöjd med vädret i Nevada, kanske dags att flytta runt lite? Vad sägs om Florida? ;)

Anonym sa...

Känns det inte väldigt konstigt som svensk att vara med och kampanja i det amerikanska valet så direkt på?