2008-06-06

Ny reklamfilm från McCain

Även om McCain har kört lite tv-reklam medan Clinton och Obama fightats så är detta hans första stora köp i flera swing states. För en kostnad på tre miljoner dollar körs reklamfilmen i sex delstater som Bush vann 2004: Colorado (Bush 52 %), Iowa (50 %), Missouri (53 %), New Mexico (50 %), Nevada (50 %), och Ohio (51 %). Samt i fyra stycken som Kerry vann: Michigan (51 %), Minnesota (51 %), Pennsylvania (51 %) and Wisconsin (50 %).

3 kommentarer:

Tobias Levander sa...

John McCain är värd all beundran för sin bakgrund som veteran och krigsfånge, men känner inte folk till den redan? Han har haft två kampanjer för presidentposten och flera månader som oomstridd republikansk presidentkandidat på sig att presentera sig för amerikanska folket. Borde han inte nu i sin reklam rikta in sig på sakfrågor och nedtona sin bakgrund, som i denna reklam framställs som McCains främsta "selling point"? Att hela tiden framhäva sin militära bakgrund och personliga historia kan lätt bli tröttsamt, som det blev när John Kerry knappt kunde säga en mening utan att nämna sin tjänstgöring i Vietnam.
Framhävde Eisenhower, Bush den äldre eller Dole sin tjänstgöring på detta sätt?
Detta sagt, denna reklam lyckas införliva hans mestadels okända familjehistoria med hans mer väl kända personliga historia på ett effektivt sätt.
Den som skrivit de rader ni just läst (alltså jag) är en person som inte vet någonting om hur man gör reklam, vilket ni kan ha i åtanke när ni begrundar mitt budskap.

Anonym sa...

Skall jag vara helt ärlig så tror jag inte McCain enbart försöker riktiga in sig på sin bakgrund genom den här reklamen utan att det är ett svar på Obamas attacker mot honom.

Jag tror att hans "aim" med den här reklamen här att distansera sig själv från den "krigsälskande" Bush. Obamas nuvarande taktik går ju till stor del ut på att bunta ihop Bush och McCain,dvs. att McCain kommer att fortsätta Bushs krigs politik.

Nu försöker McCain istället att använda sin familjehistoria för att visa att han ogillar krig.

Tobias Levander sa...

Inte bara kommer du med ett mycket bra svar, gustav j, du har dessutom helt rätt.