2008-05-13

West Virginia röstar i natt

Blir det ett tröstmål för Hillary Clinton i natt? Det mesta tyder på det. Hon leder med mellan 30 och 40 procentenheter över Barack Obama. Ingen demokrat kan vinna utan West Virginia säger hon i ett mer och mer krampaktigt försök att övertyga någon om att hon fortfarande bör vinna demokraternas nominering.

Barack Obama är inte övertygad. Han har börjat fokusera på valet i november istället för Clinton. I dag är han inte i West Virgina, utan i Missouri. Senare i veckan ska han till Michigan och Florida och kampanja för första gången.

Vallokalerna har öppet till halv två i natt svensk tid och 28 delegater står på spel. Väderrapporterna pekar på klar himmel, solsken och varma temperaturer.

Även om Clinton kommer att vinna stort i natt så tyder just ingenting på att det blir mer positivt för henne. CQ Politics sammanfattar min uppfattning på ett slagfärdigt sätt:

"An expected victory for New York Sen. Hillary Rodham Clinton in Tuesday's primary in West Virginia might have the anticlimactic feel of a badly defeated football team scoring a meaningless late game touchdown that the winning team didn't try very hard to contest."

4 kommentarer:

Peter sa...

Valet i West Virginia är ju redan egentligen klart, allt handlar ju bara om hur mycket som Clinton kommer vinna med.

Du skrev för ett tag sedan att du skulle börja skriva om valen till kongressen. Det är nämligen ett specialval till reprensentathuset ikväll, det är andra omgången för att välja vem som skall representera Mississippis första distrikt fram till januari nästa år. Förhoppningsvis kommer det här äntligen ge lite andrum för republikanerna som nu har förlorat två specialval i år i ordentligt röda distrikt.
Dagens distrikt röstade för 62-37 för Bush 2004. Dock, i första omgången så fick demokraten 49% mot republikanens 46%, då ingen fick 50% så hålls det nu ett val mellan bara dessa två kandidater.

chall sa...

Åh det där valet.... Childers vs "har glömt hans namn". Det har varit en redig röra med negativ kampanjning här borta nära MS distriktet.

Helt fascinerande (på ett rätt otrevligt sätt) vilka anklagelser de kommit med mot varandra. Men om inte annat har dom dragit in presidentvalet i sitt val - tydligt med hänvisningar till sittande såväl som kandidaterna.

Mathias Sundin sa...

Helt rätt Peter, jag ska skärpa mig. Har läst lite om valet i natt till representanhuset och tänker skriva om det.

chall sa...

Det intressanta är bland annat att republikanska "fästen" numera går till demokrater - iaf tre av de som röstat senast.

Undra om man kan dra några slutsatser.