2008-05-30

Rekommenderade svenska USA-bloggar

För er som av någon anledning trodde det så är detta inte den enda svenska bloggen om amerikansk politik. Här kommer några som jag läser.

Jag har länkat några gånger till USAval.se. Det är en utmärkt blogg som under själva primärvalsåret har varit mycket flitiga med uppdateringarna. Samma inriktning som jag själv har. Nyheter och lite kommentarer. Framförallt är det Peo som skriver men ibland kommer Joakim Nilsson med några djupa inlägg.

Två andra bloggar som dock inte bara skriver om amerikansk politik är Johan Ingerö och Andreas Henriksson. När de väl skriver om USA är det ofta riktigt, riktigt bra. Inte några neutrala nyheter, utan mustiga kommentarer från två mycket välinsatta tyckare.

En annan som är kul att läsa är Dick Erixon. Även han skriver om mycket annat också men en hel del USA. Hans grej är inte att försöka vara balanserad utan sopar på rätt hårt från republikanskt håll. Ett perspektiv som inte syns alltför ofta i svensk media, och det är just därför han skriver så tror jag.

5 kommentarer:

Peter sa...

Dick Erixons perspektiv är ju alltid kul att läsa, det är ju få svenskar, och för den delen amerikaner, som fortfarande anser att den nuvarande presidenten är något att hurra för.
Så det är ju lite roligt, inte alltid man får en inblick i vad som pågår i dessa huvuden.
Men som du skriver, Dick Erixon och balanserat går ju inte riktigt ihop när det kommer till hans USA-bevakning...

Mattias sa...

Jag måste ju också lägga in "Det Progressiva USA", http://usablogg.org/ .

Skribenten, Lennart, bor i USA (San Francisco) och han är inte heller så "balanserad", utan han är väldigt mycket för Obama. Han går väldigt mycket på "hur det ser ut just nu i valet", om man kan säga så. Han rapporterar också mycket om IT och det övriga amerikanska samhället, ofta saker som man inte vet om det (om man har bott i Sverige i 17 år alltså).

Mathias Sundin sa...

Tack, ska börja läsa den mer regelbundet.

Tobias Levander sa...

Den har av olika skäl varit död sedan i höstas, men när senare i sommar jag får liv i politik-i-usa.blogspot.com blir den säkert en av de bättre svenska USA-bloggarna, åtminstone om man är intresserad av olika kongressval, sådant som sällan intresserar svenska medier och sällan får genomslag utanför de närmast intresserades delstatsgränser.

jasonbob sa...

goyard handbags
adidsas yeezy
adidas yeezy
yeezys
yeezy
yeezy supply
air jordan
adidas yeezy