2008-05-06

Indiana och North Carolina

Striden har varit intensiv ända in på mållinjen. Negativa reklamfilmer har rullat i tv, attacker via brevutskick från stöttande organisationer och ja - allt är som vanligt med andra ord. I natt är det resultaten från Indiana och North Carolina som vi ska följa.

Vi börjar med det viktigaste, vädret. I både North Carolina och Indiana ligger temperaturen runt 20 grader och det verkar mestadels vara klart väder. Inget där som påverkar valdeltagandet alltså.

Politico har en bra genomgång av fem saker som vi ska följa under kvällen för att få ett bra grepp om hur det går. Fem saker för Indiana och fem saker för North Carolina.

Valresultaten och exit polls hittar ni exempelvis här hos MSNBC.

Hur delegaterna fördelas funderar CQ Politics på, NC och Indiana.

Och så till sist, läget i opinionen.

I North Carolina leder Obama med i snitt åtta procentenheter enligt RCP:s genomsnitt av de senaste undersökningarna. Trenden är att Clinton har halverat avståndet de senaste två veckorna men att hennes uppåtgående trend stannat upp och kanske börjat vända.

I Indiana leder Clinton med i snitt fem procentenheter. Obama var förbi henne ett tag i slutet av april men hon har återtagit ledningen och avståndet dem emellan har varit ungefär detsamma under maj.

Nationellt leder Obama i snitt med ynka 0,7 procentenheter. Han ledde den 23 april med tio procent.

Inga kommentarer: