2008-05-04

Ditt och datt

David Broder har pratat med en källa i Clinton-kampanjen som berättar hur de ser på Clintons chanser att vinna nomineringen. De satsar på att få ner Obamas försprång till drygt 100 delegater när alla primärval är klara och att i alla fall några röster räknas från Michigan och Florida. Sen försöker de övertyga superdelegaterna med att peka på Obamas oförmåga att nå klassiska väljargrupper hos demokraterna och osäkerheten kring vad för fler skandaler som kan gömmas i hans förflutna.

Barack Obama vann i Guam i natt med sju röster bland de totalt 4521 som röstade. Han får därmed två delegater och Clinton två. Guam får inte rösta i själva presidentvalet.

Ytterligare ett reportage om en medhjälpare. Denna gång en nästan mytisk person vid namn Averell "Ace" Smith. En annan demokrater säger följande om honom:

"He is one of the few balding, bespectacled guys who I wouldn't want to run into in a dark alley."

McCain leder själv arbetet med att utse en vicepresidentkandidat. Ingen annan är inblandad och han diskuterar inte saken med någon. Normalt brukar kandidaterna utse någon person att leda arbetet som de tror kan göra ett bra och framförallt knipa käft om vilka de funderar på.

Efter sjukvård och sjukförsäkringsfrågor vänder McCain blicken mot de konservativa väljarna. På tisdag åker han till North Carolina för att hålla ett tal om hans syn på juridiska frågor. Med sig har han Fred Thompson och konservativa juristen Ted Olsen. Han kommer också senare i veckan prata om vapenrättigheter, trafficking och barnpornografi. Men den konservativa flörten är inte så långvarig, i slutet av veckan är det klimatfrågor som gäller.

Via USAval.se hittar jag en intressant sammanställning av hur de skulle gå i ett presidentval mellan Clinton och Obama. Om de två gjorde upp om presidentposten. Clinton skulle vinna stort med 296 elektorsröster mot Obamas 187.

Inga kommentarer: