2008-04-22

Uppesittarkväll

Jag har laddat upp med kaffe, Coke (drycken), cappucino och lite snacks för att hålla mig vaken i natt. Det är uppesittarkväll med amerikansk politik. Kan det bli bättre?

För att ni ska ha lite att sysselsätta er med när ni väntar på röstningen så kan jag tipsa om några intressanta artiklar. Oavsett vad man tycker om Barack Obamas åsikter så här hans kampanj oerhört intressant och på många sätt nyskapande. National Journal tittar på hur han använder ny teknik för att en ny väljargrupp. The New Republic granskar den medieskygge kampanjmanagern David Plouffe, en politisk nörd enligt tidningen.

John McCains kampanj renderar också en del medieintresse. Inte minst förväntan på att han kommer kunna sätta fler delstater i spel än vad andra republikaner har klarat. NY Times tittar närmare på just det. Bloggen The Trail har en kort uppdatering om hur hans kampanj biffats upp och expanderat.

Först var det Soccer Moms, sen Security Moms, nu kommer - Wal Mart Women. En väldefinierad grupp väljare som lätt kan röra sig mellan de två partierna och som är avgörande att vinna för att vinna valet. Business Week tittar närmare på dessa vita kvinnor med lägre inkomster som röstade på Bush, men nu funderar på att byta till en demokrat i höst.

Håll till godo, vi syns i natt.

1 kommentar:

chall sa...

Dom har även kommit på att singelkvinnor, eller om vi ska vara korrekta i översättningen "ogifta kvinnor" är en stor väljargrupp som är intressant att titta på...

Tydligen är ogifta kvinnor mer demokrater än republikaner och mer Clinton än Obama, according to CNN så det säger väl kanske inte så mycket?!