2008-04-13

Obama backar lite till

Barack Obama säger nu:

"Obviously, if I worded things in a way that made people offended, I deeply regret that."

Carrie Dann funderar på i ett inlägg på FirstRead om bitter-kommentaren skapar några känslor i North Carolina, som också röstar snart. Innan Bill Clinton intog scenen så pratade Tom Hendrickson, föredetta ordförande för demokraterna, om Obamas kommentar. Reaktionen från publiken var sval. Vid det tredje tillfället nämnde han inte Obama.

Som jag skrev i inlägget nedan känns läget något hysteriskt. Medierna har känt att kampen mellan Clinton och Obama börjat bli lite långtråkig. Det började för alla bli alltmer uppenbart att Obama skulle ta hem det och inte mycket talade för en vändning. Så när det här dyker upp händer det plötsligt något som kan ändra dynamiken i kampanjen. Det förstår både Clintons och medierna. Därav den enorma uppmärksamheten.

Om McCain framöver vill utmåla Obama som elitist som saknar kontakt med verkligt folk så är denna kommentar en viktig pusselbit i den kampanjen. Mer än så är det inte känns det som. Men visst, det borde inte öka Obamas chanser att vinna i Pennsylvania. Om nu inte väljarna där känner att han faktiskt uppfattat hur de känner till skillnad från Hillary Clinton som pratar om att de inte alls är bittra. Politik är ingen vetenskap, därför är det så skoj.

Inga kommentarer: