2008-03-07

Power har Obama fått för sina synder

Först kallade hon Hillary Clinton för ett monster. Sen åkte hon till England och spelade in en tv-intervju för BBC. Sen avgick hon. Nu visas intervjun. Det var nog tur för henne att hon avgick innan. Annars hade hon fått sparken nu.
I den säger hon att Obamas plan att dra tillbaka de amerikanska trupperna ur Irak på 16 månader är ett "best case scenario".

"He will, of course, not rely on some plan that he’s crafted as a presidential candidate or a U.S. Senator."

På hans hemsida står att han:

"will remove one to two combat brigades each month, and have all of our combat brigades out of Iraq within 16 months."

Hon sa vidare i intervjun:

"You can’t make a commitment in March 2008 about what circumstances will be like in January of 2009."

Det är naturligtvis alldeles sant. Men kanske inte helt lyckat att säga. Speciellt inte i det här läget när man nyligen kom på en av hans medarbetare med att säga till den kanadensiska regeringen att hans retorik om NAFTA skulle de inte ta alltför allvarligt på.

Noteras bör göras att en rådgivare till Clinton sa något liknande till NY Sun. Han är dock inte någon medlem av hennes kampanj som Power var.

Den här typen av misstag spär naturligtvis på Clintons argument om att Obama bara är retorik. Men det sänder också en livsfarlig signal till väljarna att Obama inte riktigt har koll på saker och ting. Power var en topprådgivare till honom. Är det den typen av folk han ska sända runt i världen som president? Det är frågor som jag tror en del väljare ställer sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ligger man pyrt till under en kampanj önskar och hoppas man få en lucky break, något som ändrar spelplanen. Clintons ständiga tema om erfarenhet och förmåga att leda från dag ett har kännts tröttsam och oinspirerande, men nu har kanske deras lucky break har kommit. En nära medarbetare till Obama bekräftar substansen i Clintons tema!
Obama kan snabbt gå från den som synts ha störst chans mot McCain till motsatsen. Superdelegaterna kan knappas helt ignorera en sån utveckling.