2008-03-11

Ordkriget fortsätter

Det är svårt att hänga med i alla turer mellan Barack Obama och Hillary Clinton. Det har det varit ett tag men efter att Obama bestämt sig för att kasta handskarna har det blivit värre.

Senaste är att Geraldine Ferraro, Clinton-supporter, sagt att Obama ska vara glad att han inte är en vit man, då skulle han inte vara i den position han är i nu. Obamas kampanj tycker att det är värre än vad Sam Power sa. Clintons kampanj säger att de inte håller med Ferraro (eller Obamas kampanj kan man anta).

Obama har också svarat på Clintons prat om en gemensam ticket och Obama som vicepresident. Han är ingen VP säger han och påpekar att det kan vara märkligt att en kandidat som ligger tvåa erbjuder VP-platsen till den som ligger etta. Clintons försöker förleda väljarna att tro att de kan få båda om de väljer Clinton, menar Obama.
Han påpekade också helt riktigt att det är konstigt att Clintons kan tänka sig honom som VP eftersom de anser att han inte är redo att bli commander-in-chief. På vilket Clinton-kampanjen svarade att han kanske är redo till konventet... Come again?

Obama fortsätter offensiven och menar att Clinton inte heller passerat commander-in-chief-testet som hon anklagar Obama för. Hillary Clinton jobbade med en del inrikesfrågor men har aldrig svarat i telefonen i Vita huset mitt i natten eller mitt på dagen och aldrig tagit något beslut om någon nationell kris.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Efter att ha sett storgrälet mellan Ed Rendell (Clinton) och Tom Daschle (Obama) på senaste Meet The Press fick jag tydligt bekräftat att demokraterna är delade mitt itu och att stor missämja råder mellan de båda kampanjerna. Allt prat om en gemensam ticket är fullständigt substanslöst, inget värt. Det blir minst sagt tufft för dem att lösa detta dilemma utan att skapa bitterhet som påverkar dem negativt i valet i november.

Patrik sa...

Missa inte Keith Olbermanns uppfodran/uppläxning till Sen. Clinton rörande Ferraro.
http://andrewsullivan.theatlantic.com/the_daily_dish/2008/03/quote-for-th-17.html

Jag vet inte vad som skulle vara en svensk motsvarighet, men att Jarl Alfredius skulle använda 10 minuter av Aktuellt för att läxa upp Maud eller Mona kommer nog nära.